Igralec Tom Cruise z olimpijsko zastavo. Foto: Reuters
Igralec Tom Cruise z olimpijsko zastavo. Foto: Reuters

62-letni zvezdnik Misije: Nemogoče je skočil s strehe stadiona Stade de France v pariškem predmestju Saint-Denis ter se mimo navdušenih športnikov in športnic prebil do županje Los Angelesa Karen Bass in zlate olimpijke Simone Biles.

Bass in Biles sta zvezdniku predali olimpijsko zastavo, ta pa jo je na motorju popeljal po pariških ulicah in se vkrcal na letalo blizu Eifflovega stolpa.

Od tam je virtualno, v vnaprej posnetem dramatičnem posnetku odpotoval v "mesto angelov" in s padalom pristal ob hollywoodskem znaku, na katerega je pritrdil olimpijsko zastavo. "Hvala, Pariz! Zdaj pa v LA!" je objavil Cruise na omrežju X.

Cruise sicer slovi po tem, da v svojih filmih rad sam izvaja svoje podvige – tudi tiste najbolj vratolomne. Kot poroča TMZ, naj bi igralec sam pristopil do olimpijskega odbora in ga prosil, če bi lahko bil kako vpleten v slovesnost. Marca so sicer na dan prišli paparaci posnetki Cruisa, kako snema omenjeni podvig v Los Angelesu, a takrat se ni vedelo, za kaj.

Igralec je zagret oboževalec olimpijskih iger in je leta 2004, ko so OI potekale v Atenah, tudi nosil baklo v Los Angelesu. Na letošnjih igrah ga je bilo opaziti na tribunah, kako je bodril ameriško telovadno ekipo.