Tri tedne pred volitvami Harris na naslovnici pozira v po meri krojenem hlačnem kostimu Gabriela Hearst čokoladne barve, satenasti bluzi barve slive, znački v obliki ameriške zastave in bisernimi uhani hiše Tiffany, posedena v naslonjač s prekrižanimi nogami in samozavestno držo z rahlim nasmeškom.

Fotografija, ki jo je posnela slovita modna fotografinja Annie Leibovitz, je diametralno nasprotje prve naslovnice Harris novembra 2021, ki je (neprijetno) presenetila celo novopečeno podpredsednico samo.

Revija se je namreč odločila za posnetek političarke, ki nasmejano, malce nerodno stoji pred rožnato zaveso, v suknjiču in oprijetih kavbojkah, obuta v allstarke.

Naslovnica s Kamalo Harris iz leta 2021. Foto: Vogue
Naslovnica s Kamalo Harris iz leta 2021. Foto: Vogue

Pri New York Timesu so fotografijo kritizirali kot "izrazito neprefinjeno", medtem ko je Hollywood Reporter poročal, da je bil tabor Harris s končnim izdelkom "ujet povsem nepripravljen", saj so bili prepričani, da bo uredništvo izbralo precej bolj uglajeno fotografijo podpredsednice v modrem kostimu.

Zgroženi so bili tudi uporabniki družbenih omrežij, ki so menili, da si prva podpredsednica v zgodovini ZDA "zasluži več".

Pri Voguu so v svojo obrambo takrat zapisali: "Ekipi revije Vogue so bile fotografije Tylerja Mitchella izjemno všeč in zdelo se nam je, da bolj neformalna fotografija bolje ujame pristno, dostopno naravo podpredsednice Harris – kar menimo, da je ena od značilnosti administracije Biden-Harris.”

"Kandidatka našega časa"

V drugo se očitno nikomur ni več zdelo smiselno Harris prikazati kot "ljudsko", rezultat pa je precej bolj formalna in resna naslovnica, pri čemer uredništvo 59-letno nekdanjo generalno tožilko Kalifornije označi za "kandidatko za našo dobo".

Washington Post pa: "Nova naslovnica Kamale Harris za Vogue jo končno pokaže v pravi luči."

Pripombe sicer še vedno so, tako denimo nekatere moti, da za portret ni dobil priložnosti kak odličen temnopolti fotograf. V zadnjih letih je na Leibovitz namreč letelo kar nekaj kritik zaradi njenih portretov temnopoltih portretirancev, med drugim Zendaye, ki je krasila aprilsko naslovnico revije Vogue.