Foto:
Foto:

Podjetja bodo na sejmu med drugim predstavila notranjo opremo, dodatke za dom, talne obloge, klimatizacijo in ogrevalno tehniko, stavbno pohištvo in montažne hiše. Prireditev prinaša kar nekaj novosti, predvsem pa bodo poskušali izpostaviti ustvarjalno moč mladega slovenskega oblikovanja z razstavo in borzo Top ideje, na kateri se bo predstavilo 30 mladih, še neuveljavljenih arhitektov in oblikovalcev.

Brezplačno arhitekturno svetovanje

Novost letošnjega sejma je 30-minutno brezplačno arhitekturno svetovanje za obiskovalce Top arhitekt, ki bo potekalo od torka do sobote med 11. in 19. uro, v nedeljo pa med 11. in 16. uro. Svetovalci večinoma prihajajo iz vrst projekta Top ideje: iz studia TRIpike (Tadej Podakar, Luka Fabjan, Urša Križman), studia 3S design (Kaja in Lana Strle), kreativne skupine Ropot (Tina Semolič, Rok Avsec), M ateljeja (Matic Treven) in ekipe Celovito (Jure Judež, Ajda Kolenbrand). Vsi, ki bi radi dobili brezplačni arhitekturni nasvet, so vabljeni, da si na spletni strani sejma vnaprej zagotovijo svoj termin. Nekaj terminov bo na voljo tudi za obiskovalce sejma, ki se jim ni uspelo v naprej prijaviti.

Sveže in inovativne oblikovalske zgodbe

Druga novost letošnjega sejma pa je posebni gost. To bo skupina mladih pod imenom Brands of Friends: prijatelji svežih in inovativnih oblikovalskih zgodb iz Slovenije. Tudi letos bodo na ogled razstave, predstavili pa bodo tudi italijansko oblikovanje in poljsko industrijsko oblikovanje. Sejem med drugim dopolnjujejo še okrogla miza, predavanja in svetovanja Gradbenega inštituta ZRMK. Na odprtju bo zbrane nagovoril predsednik državnega sveta Mitja Bervar, že danes pa bodo podelili tudi nagrade in priznanja razstavljenim izdelkom, ki jih bodo izbrale posebne komisije.