Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Na vrtu • prispevki

Na vrtu Ribez iz Vipavske doline

28.06.2024

Na sončnih goriških območjih ribez težko uspeva. Naša sogovornica Linda je v tem našla izziv. V terasastem nasadu, ki ga kosi izmenično po pasovih, je sedem sort ribeza. Vsako leto bolje obrodi druga sorta.

Na vrtu Dopustniški zeliščni nasad

28.06.2024

Plemenit vonj in značilen okus sta atributa dišavnic in zdravilnih zeli. Z najljubšimi čez poletje napolnimo okrasne posode, da so na dosegu roke za počitniško kulinarično ustvarjanje.

Na vrtu Sebastjanov skalnjak

28.06.2024

Komaj čakamo, da vidimo, kako Sebastjan nadaljuje urejanje skalnjaka in potke. Uporabil je prane plošče, ki jih je dobro utrdil, da niso majave ali nevarne. Razmejil je travnik in nasad, v katerega je zasadil tudi hermeliko in okrasno travo.

Na vrtu Ognjevka

21.06.2024

V deževni pomladi se marsikje z okužbami spopadajo sadna, tudi okrasna drevesa. Tokrat več o ognjevki ali hruševem ožigu, ki se že razvija na jablanah, kutinah, šmarni hrušici ... Pri izrezovanju bolnih vej pazimo na higieno.

Na vrtu Po toči

21.06.2024

Kako so pri Krevhovih, ki jih je v začetku junija presenetila toča, pomagali rastlinam? Čeprav je padala samo deset minut, jim je razbila steklenjak in poškodovala večino posevkov. Nekaj so jih morali že v celoti odstraniti z grede, da bi preprečili okužbe.

Na vrtu Užitne rastline s travnika

21.06.2024

Če nimamo vrta, naj pa tekne kaj iz narave. Gozdovi in travniki spomladi ponujajo obilje užitnih divjih zeli. Med njimi Karmen Gajšek predstavi tudi koprivo. Ustrezno pripravljeno, da nas ne 'opeče', pojemo kar presno.

Na vrtu Pesto iz drobnjaka

21.06.2024

Kdo ga ne pozna? Šnitloha, drobnjaka? To najmanjšo vrsto užitnih čebul Mateja Reš predela v gostljato omako. Razmažemo jo po kruhkih, po želji dodamo skuto ali kislo smetano. Recept nam bo pokazala v oddaji.

Na vrtu Rahljanje zemlje

21.06.2024

Človeštvo je izumilo številna orodja in pripomočke za rahljanje tal, z njimi pa odstranjujemo tudi plevel. Martina Plohl Krevh, odvisno od posevka in zbitosti zemlje, uporablja ruske vile, trirogi rahljalnik pa tudi posebne rokavice.

Na vrtu Vrtnice v kozarcu

14.06.2024

Vrtnice so prekrasne na vrtu ali v vazi. Dr. Sabina Šegula je s poleglih stebel odrezala cvetove in jih postavila v dekoracijo iz kozarcev.

Na vrtu Vrtnice v reciklirani vazi

14.06.2024

Posamezna stebla s cvetom je dr. Sabina Šegula postavila v večjo vazo, na kateri je prej spletla mrežo. Vanjo je vstavila steblo in ga stabilizirala. Podobno, naravi prijazno, je mrežo ustvarila tudi na tetrapak embalaži za mleko.

Na vrtu O damaščankah

14.06.2024

V Goriška brda, kjer običajno navdušujejo z vinom, češnjami in marelicami, nas je tokrat zmamil vonj damaščank. Vonj, ki ga oddajajo rožnati cvetovi, je v kozmetični industriji najbolj cenjen vonj. Pri Mariničevih, ki ustvarjajo pod imenom Vonj poletja, vrtnične liste predelajo tudi v hrano in pijačo.

Na vrtu O gojenju in oskrbi vrtnic

14.06.2024

Junij je mesec vrtnic. Zacvetele so tudi v Arboretumu Volčji Potok. Na sprehodu po rozariju z Matjažem Mastnakom spoznavamo, kako na vrtnice vpliva letošnji s padavinami obogaten konec pomladi.

Stran 1 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov