Tatarski biftek
Dobro uležanemu govejemu fileju odstranimo vso maščobo in ga nastrgamo z vilico. Dodamo mu sesekljane začimbe, rumenjak, gorčico in majonezo. Vse skupaj dobro premešamo.
Z roko, ki jo tanko namažemo z oljem, po želji oblikujemo biftek.Zraven serviramo maslo. Postrežemo z popečenimi kruhki.
Pljučni medaljon welington
Pljučni file popečemo na hitro iz vseh strani. Lahko ga pa začinimo z soljo, poprom in timijanom in ga položimo v vrečko za vakumiranje. Položimo ga v pečico na 54°C za dve uri in pol. Tako dobimo perfektno termično obdelano meso.
Po toplotni obdelavi meso premažemo z gorčico in ga pustimo počivati nekaj minut.
Med tem časom prepražimo česen, šalotko, šampinjone in kostanj. Na pultu razgrnemo pvc folijo, na katero položimo na tanke rezine narezan pršut. Pršut premažemo z prepraženimi gobami. Na gobe položimo pljučni file in ga skupaj z folijo zavijemo v pršut.
Za bolj kompakten rezultat, postavimo v hladilnik za eno uro.
Na pomokanem pultu razvaljamo listnato testo. Iz hladilnika vzamemo meso in ga skupaj z testom zavijemo.
Na testu lahko po želji z hrbtno stranjo ustvarimo vzorec po želji. Lahko pa razvaljamo še eno listnato testo in ga z dekorativnim valjčkom razrežemo.
Vse skupaj premažemo z rumenjakom, potrosimo z grobo soljo in postavimo v pečico na 200°C.
Pečemo približno 15 minut, oz. dokler ne postane wellington lepe zlatorjave barve.