Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 15. dec. 2022

TV Maribor • Čet, 15. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:05
Kultura

V tokratni Kulturi o predstavah na različnih prizoriščih. V novomeškem Anton Podbevšek Teatru nocoj premiera Krvave svatbe po delu španskega pesnika in dramatika Federica Garcie Lorce in v režiji Yulie Roschina. V ljubljanski Stari mestni elektrarni premiera plesne predstave Rdeči gozd, koreografinje Leje Jurišić. Za najmlajše gledalce pa so v Gledališču Celje včeraj prikazali predstavo Mala Eli režiserke Mateje Kokol. Ogledali smo si tudi razstavo bronastih skulptur, ki so nastale poleti v okviru 50. mednarodne likovne kolonije v Lendavi.

Az adás tartalma:

- a Šalovci Községi MNÖK Tanácsának alakuló ülése;
- szakmabörze a Göntérházi KÁI-ban;
- kézimunka-kiállítás Göntérházán;
- adventi mesés foglakozások Dobronakon;
- a Vino-art művésztelep kiállítása;
- Magyar bál – előzetes;
- Egészségünkre!: a Piros esernyő tapintható könyv.

Vsebina oddaje:

- ustanovna seja Sveta MSNS Občine Šalovci;
- tržnica poklicev v DOŠ Genterovci;
- razstava ročnih del v Genterovcih;
- adventno praznično ustvarjanje v Dobrovniku;
- razstava likovne kolonije Vino-art;
- Madžarski ples 2023 – napovednik;
- rubrika Na zdravje!: knjiga tipanka z naslovom Rdeči dežnik.

Kako poslednji vojščaki naroda preživljajo svojo zadnjo noč? Kako se spoprijemajo s skorajšnjo smrtjo? Kako izginja staro slovenstvo? Kakšen je prehod od poganskega/prvinskega v krščansko/civilizirano? Kako se soočata smrt in ljubezen?
Prešernova pesnitev je partitura časa, ki se je ustavil v enem samem trenutku. Bitka je prelom. Izpod drobnogleda čustev v mirujoči večnosti pričakovanja se zgodi iznenada – viharno, hitro, nasilno. Sanje razpadejo v prah.
Zadnje ljubezensko srečanje Črtomirja kot zemeljskega bitja iz preteklosti in Bogomile, poosebljene svetlobe, je labodji spev poganstva. Beseda postane ječa, ki sili v nespremenljivo zapisano usodo ločitve. Lepota se skriva tudi v odpovedi.

Predstavljamo pasmo psov – rodezijski grebenar. Odkrivamo upodobitve čebel v človeški umetnosti in kulturi v luči kritičnih animalističnih študij. V Tropski hiši smo tokrat spoznavali slonjo rovko. Mnoge živali zaradi kmetijstva in industrializacije izgubljajo svoj življenjski prostor, med njimi je tudi riba oranžnorepi mehiški krapič. Občudovali smo kormorane na Ptujskem jezeru. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Pred dnevi je v slovenski javnosti dokaj neopazno minil 10. december, Dan človekovih pravic, spomin na dan, ko je bila leta 1948 v združenih narodih podpisana Splošna deklaracija o človekovih pravicah. Ali po skoraj 75-ih letih od takrat, lahko o človekovih pravicah razmišljamo na enak način? Kaj se je spremenilo v našem dojemanju demokracije, državljanskih pravic in političnih svoboščin? Kaj in koliko je temu prispevalo tudi letošnje super volilno leto v Sloveniji?
Vabimo vas, da si pogovor v oddaji Omizje o tem, kako mislimo človekove pravice, ogledate nocoj, v sredo 14. decembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

V oddaji Dobro jutro smo iz tedna v teden bolj praznično razpoloženi, zato bo tudi današnja oddaja praznično obarvana. Obiskali bomo dve posebni mariborski trafiki, ki skrivata zanimivi praznični razstavi, spomnili vas bomo na dobrodelno akcijo Zveze prijateljev mladine, raziskovali bomo skrivnostne kapnike v mariborskem podzemlju ter se naučili izdelati božični aranžma iz bodike oz. božjega drevesca.

Oddaja Težišče/Súlypont je studijska pogovorna oddaja o perečih problematikah. V njej gostimo od enega do tri goste. Med oddajo predvajamo tudi vnaprej posnete uvodnike oz. prispevke o aktualni tematiki.
A Súlypont című műsor stúdióbeszélgetés, amelyben a műsorvezető egy adott égető problémáról beszélget a vendégeivel. Néhány adást előre rögzített témafelvezető összeállítás és a témáról szóló tudósítások is színesítenek.

Glasba je izmed vseh umetnosti prav gotovo tista, ki najmočneje povezuje ljudi vseh generacij, interesov in življenjskih nazorov. Ker smo prepričani, da sta kultura in umetnost javni dobrini, ki bi morali biti dostopni prav vsem, smo 24. maja 2019 v mariborskem mestnem parku za vse ljubitelje opere in klasične glasbe ter ne nazadnje tudi za vse radovedne mimoidoče pripravili zdaj že tradicionalni koncert opernih arij in zborov pred iztekom letošnje gledališke sezone. Koncert z naslovom Operna noč v Mestnem parku, ki je brezplačen in prosto dostopen prav vsem, so ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor in pod taktirko dirigenta Simona Krečiča izvedli solisti in zbor mariborske operne hiše. Predstavili so najlepše operne melodije iz največjih uspešnic aktualne sezone pa tudi zanimiv izbor odlomkov iz opernih del, ki jih bomo izvedli v prihodnji sezoni.

Znamke so že dobrih 150 let predmet organiziranega zbirateljskega konjička. Začetnik v znamkarstvu zbira vse, a kaj hitro ugotovi, da je vsega preveč. Specializacija pa pomeni iskanje in raziskovanje skozi zgodbe. Te so lahko neskončno zanimive, filatelistu pa odpirajo povsem nova obzorja in znanje, ki ga ni najti v nobeni knjigi. Mariborsko filatelistično društvo je najstarejše še delujoče v Sloveniji, predsednik mag. Bojan Bračič pa je tudi tajnik Evropske filatelistične zveze. Obiskali smo jih na enem od srečanj in izvedeli veliko zanimivih zgodb.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Ob Soči je nekoč živel ubožen, a dober deček. Na svoji poti se je enkrat usmilil ribice, ki s kopnega ni mogla nazaj v vodo. A ribica je bila v resnici dobra vila in je dečkovo dobroto bogato poplačala.

Svoja vrata je odprla čudoknjižnica. So knjige na policah zložene po abecedi? In kako obiskovalca Nola in Maks ravnata s knjigami? Bo Maks našel svojo izgubljeno slikanico? Čudogozd je vedno v pripravljenosti za pomoč. Potrebno je izreči le čudobesedo…

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi: Koncert Cankarjevi torki, kjer nocoj igrajo Samo Šalamon, Arild Andersen & Ra Kalam Bob Moses, razstava Črtomira Freliha: Grafike in risbe. Štiri desetletja v Mednarodnemu grafičnemu likovnemu centru v Ljubljani ter Poka - oda plesu, avtorja in performerja: Jurij Konjar in Mirjana Medojević v Španskih borcih.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarčo prihajajo petkovi kolesarji in drugi predstavniki civilne družbe, ki so pripomogli k zmagi Gibanja Svoboda. 105 tednov so protestirali in zahtevali drugačno politiko; kaj danes menijo o dogajanju v policiji in na notranjem ministrstvu? In kaj o rušenju javnega zdravstva?

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Oddaja Težišče/Súlypont je studijska pogovorna oddaja o perečih problematikah. V njej gostimo od enega do tri goste. Med oddajo predvajamo tudi vnaprej posnete uvodnike oz. prispevke o aktualni tematiki.
A Súlypont című műsor stúdióbeszélgetés, amelyben a műsorvezető egy adott égető problémáról beszélget a vendégeivel. Néhány adást előre rögzített témafelvezető összeállítás és a témáról szóló tudósítások is színesítenek.

Gost oddaje Intervju bo novinar, publicist, religiolog in filozof dr. Janez Markeš. Raziskoval je politično-filozofsko držo Slovencev, njegova magistrska naloga nosi naslov Med svobodo in avtoriteto, doktorska naloga pa Princip neliberalnosti in vrednostne podlage slovenske nacije. Obe tematiki sta rdeča nit njegovega novinarskega in kolumnističnega dela. Začel je pri Slovencu, nadaljeval pri Magu, sledila je služba na Delu, nekaj časa je bil tudi odgovorni urednik, pa vodja Delovega novinarskega aktiva, danes je komentator in kolumnist. Z dr. Markešem se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

Zadnje prizorišče prvega trimestra svetovnega pokala v biatlonu bo Le Grand Bornand v Franciji. Uspehi francoskih tekmovalk in tekmovalcev so v državi vzbudili izjemno zanimanje za ta šport, zato bodo tudi tokrat tribune nabito polne.
V četrtek se bodo moški pomerili v sprintu. Norvežan Johannes Tignes Bø je v fantastični formi. Lanski zmagovalec svetovnega pokala, domači biatlonec Fillon Maillet, je novo sezono začel izredno skromno, tako da se bo poskušal na domačem prizorišču vrniti med najboljše. Upamo tudi na uspešne nastope Slovencev, ki so letos precej izboljšali lanske rezultate.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov