Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. avg. 2024

TV Maribor • Tor, 27. avg.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pogovarjali smo se z iransko-kanadsko fotografinjo Kiano Hayeri, eno od gostij letošnjega Kranj foto festa, katere dela razstavlja Galerija Fotografija. V razstavišču Libertas v Kopru smo obiskali razstavo Tine Kolenik Kostumiranje. V ljubljanski Mestni hiši pa smo si ogledali razstavo Transformacije - od slovanske oblačilne tradicije do sodobnih kreacij.

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Razbijanje, kričanje, grožnje, celo streljanje – to se vse pogosteje dogaja v bolnišnicah in zdravstvenih domovih. Čas je za odločen NE nasilju v zdravstvu, opozarjajo zaposleni. Je sprememba zakonodaje, s katero bi zdravstvenim delavcem dodelili status uradne osebe, res pravi način?

Kdo bo v prihodnje skrbel za prehrano bolnih in ostarelih v zavodih? V bolnišnicah in domovih za starejše kritično primanjkuje tudi kuharjev, ne le negovalnega kadra. Zaposleni množično odhajajo, mladih delo zaradi nizkega plačila in težkih delovnih pogojev ne zanima.

Kakšno je življenje daleč stran od ponorelega sveta in kdo nekaj mesecev na leto preživi kot pastirica in pastir? Ekipa Tednika je obiskala bohinjske planine. V zadnjem stoletju so mnoge opustele, a na nekaterih se nekaj mesecev še pase živina.

Približujemo se stoletnici začetka delovanja prvega slovenskega radia. Da pa je pojav možnosti oddajanja in sprejemanja radijskega signala vznemirjal že veliko pred tem bomo izvedeli v tokratni oddaji Dober večer TV Maribor, ko bo naš gost S52ME za kodno oznako stoji osebnost Bojana Majheniča, podpredsednika Radiokluba Maribor, ki je pred nedavnim spomnil na 100 letnico začetke te dejavnosti na Slovenskem. Zakaj lahko na radioamaterje računamo tudi takrat ko vse drugo odpove in kaj je v skrivnostni hišici na Urbanu na Kozjaku?

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Letalski center Maribor, najstarejši letalski klub na Balkanu, je 20. decembra zaznamoval 90 let obstoja. Ob jubileju so na svojem letališču v Skokah že septembra pripravili slovesnost ter podelili priznanja dosedanjim predsednikom kluba in častnim članom. Na Televiziji Maribor smo dogodek obeležili in pripravili dokumentarno oddajo z zgodovinskim pregledom razvojnih obdobij v letalskem klubu in njihovega sedanjega delovanja. Letalski center danes šteje 150 članov. Društvo ima jadralno, ultralahko, motorno in padalsko sekcijo, modelarska sekcija pa žal usiha. Poleg protitočne obrambe ponujajo še panoramske polete, padalske skoke v tandemu, šolajo pilote, tudi poklicne. V centru opravljajo še servisna popravila letal in letalske opreme. Načrtujejo posodobitev flote in ureditev letališke infrastrukture. Avtorica oddaje je dr. Franja Pižmoht. Vabljeni k ogledu!

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban az Öko-túra Budapesten és a Kiskunhalas című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovom Ekološka tura v Budimpešti in Kiskunhalas.

Gost v oddaji je Martin Moschitz, vodja novega gledališče z imenom Teater Rampa, ki so ga ustanovili oktobra 2022 in deluje kot samostojno društvo s sedežem v Celovcu. Cilj gledališča je, da se uveljavi kot slovensko poklicno gledališče na Koroškem in to z inovativnimi, družbeno-kritičnimi, modernimi kot tudi klasičnimi uprizoritvami v slovenskem in nemškem jeziku. Obenem pa Teater Rampa obiskuje s produkcijami za otroke in mladino slovenske in dvojezične šole na Koroškem. Nahajajo se v prostorih novega slovenskega interkulturnega prireditvenega centra iKULT.

Ohranjanje lokalne arhitekturne dediščine je naloga vseh nas, prav posebno veselje pa je, ko k temu z vsem srcem prispevajo tudi tisti, ki se morda niso rodili na slovenskih tleh. Navdihujoča zgodba prihaja iz Škocjana pri Divači, prav nad osupljivimi Škocjanskimi jamami. V čudoviti vasici se je energični lastnik lotil prenove starega župnišča in sedaj ta hiša predvsem zaradi ohranjenih lesenih elementov zares diha z duhom preteklosti.
Obiskali smo oblikovalca lesa v njegovem družinskem domu, ki je poln umetelnih lesenih predmetov, umetniških kosov in igrivih idej. Les obdeluje z ročnimi mizarskimi orodji, pri čemer končni izdelek odseva tradicijo različnih tehnik stikov, spojev in izvedbo detajlov, kot so jih uporabljali že stari mojstri.
Pogosto vam pokažemo prenove družinskih hiš oziroma podstreh, ki postanejo dom za mlade. Tokrat pa gremo v klet. Ja, tudi v kleti se da urediti sodobno in svetlo stanovanje za mlado družino.

Do smrti, umrl je v Žalcu, star 72 let, je Simon Kukec prehodil zanimivo pot. S Primorske je prišel v Žalec, ki je postal njegov dom, zeleno zlato pa svojevrstna obsedenost, iz katere so premoženje in navdih črpale še naslednje generacije. V drugi polovici 19. stoletja je bil lastnik manjše pivovarne v Žalcu in večje v Laškem. Letno so v obeh zvarili kakšnih 60 000 hektolitrov piva in z njim prodrli na svetovne trge. Žalska fontana je poklon spominu na narodno zavednega pivovarja, pa tudi v Laškem mu priznavajo velike zasluge za to, da je mesto ob Savinji danes znano predvsem po predelavi zelenega zlata.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Od nekdaj je na tem svetu tako, da mačke lovijo miši, čeprav so se nekoč miši zbrale, da bi se enkrat za vselej rešile mačje nevarnosti tako, da bi mački okoli vratu obesile zvonček.

Pika in Izabela sta na prav posebnem terenu. V Bruslju raziskujeta, kakšno je življenje evropskih poslancev. Medtem Firbci v stanovanju najdejo napis: KONEC SVETA. Kaaaj?! Ali to pomeni, da jih bodo napadli nezemljani?! Jih bo zadel meteor? V stanovanju nakopičijo zaloge čokolade in drugih življenjsko pomembnih stvari. Med pripravami jih prekine Pia. Kdaj točno bo konec sveta in kdo gre okrog sveta?

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Bili smo na Trstelju, kjer je letos znova gorelo. Pogosti požari na Krasu vplivajo na sestavo tal, rastline si vedno težje opomorejo.
Zaradi visokih temperatur se je letos trgatev začela prej kot običajno. Obiskali smo briške »bndimače«.
Kmetijstvo visoko v planinah je odvisno od dobrih cestnih povezav. S kmeti smo se po razritih cestah zelo počasi povzpeli na Zatolminske planine in na planino Božca v občini Bovec.
Vročina je solinarjem prinesla dobro letino. Pogovarjali smo se z edino solinarko v Sečoveljskih solinah, ki sol žanje zadnjih šest let.
Konec tedna je v Izoli v znamenju ribiškega praznika, ki je le še spomin na ribiško tradicijo.

OSKRBA PARADIŽNIKA V ČASU ZORENJA
Ker je bila pomlad deževna in hladnejša, so prvi posevki paradižnika na številnih vrtovih propadli. Junijsko sajenje sadik se je bolje obneslo in paradižnika bo tudi letos dovolj. Avgusta zori, pri tem pa ne smemo pozabiti na nego rastlin tudi v njihovem zrelejšem obdobju.

O HIBISKUSU IN METULJNIKU
Med redkejšimi poleti cvetočimi okrasnimi grmovnicami sta hibiskus in metuljnik. Pri prvem nabiramo cvetne in zelene liste ter zelena semena za čaje. Metuljnik oz. davidova budleja pa se hitro razmnožuje, zato rastlino uvrščamo med invazivne tujerodne vrste. Na vrtu Sebastjana Liparja hibiskus in metuljnik tvorita cvetočo živo mejo.

NABERIMO SEMENA KOPRIVE
Vedenje o zdravilnih učinkovinah koprive se prenaša iz roda v rod, spomladi iz mladih listov pripravljamo špinačo, jeseni pa nabiramo semena. Posušimo jih ali jih v jogurte, juhe oz. na solate potrosimo kar sveže. Ste vedeli, da spadajo med super živila?

POLETNI ŠOPEK
Sebastjan Lipar je nabral cvetoče vejice hibiskusa in metuljnika, s travnika pa nekaj trav in divjega korena. Sestavil je prekrasen poletni šopek.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban az Öko-túra Budapesten és a Kiskunhalas című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovom Ekološka tura v Budimpešti in Kiskunhalas.

V letu 2017 obeležujemo 15 letnico programa TV Maribor, čeprav so številne oddaje seveda veliko starejše, prvi prispevki pa so začeli nastajati že davnega leta 1968, ko je v Mariboru začelo delovati TV dopisništvo. V 80-tih je nato zaživel TV studio, 2002 pa program Tele M. Po vseh teh letih naš arhiv razumljivo že skoraj poka po šivih in zakaj ne bi obudili spominov, preverili zgodovine in podoživeli vrhunce? Pri obujanju spominov nam bodo v oddaji Naš arhiv je živ priskočili na pomoč številni soustvarjalci tistega in sedanjega časa. Vabljeni, da v naši družbi preživite večere, in da 60 minut damo nostalgiji prosto pot. Vabljeni k ogledu!

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov