Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. avg. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 27. avg.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Tokrat se brata Sever podata v Ruando, ki slovi kot ena najpomembnejših pridelovalk kave na svetu. Seznanita se s postopki pridelave in obdelave zrn, hkrati pa se imata priložnost preizkusiti kot uradna preizkuševalca tega priljubljenega napitka.

Brata Sever afriško pustolovščino zaključujeta v Tanzaniji. Obiščeta lokalno ribjo tržnico v mestu Dar es Salaam, navduši pa ju safari po narodnem parku Serengetiju, kjer noč preživita med levi in drugimi divjimi živalmi.

Koliko se med sabo poznata Vera Šolinc iz Žepine pri Celju, plodna avtorica besedil, pevka v Tercetu Originali, klarinetistka, mama in ljubiteljica živali ter Anže Zavrl iz Vinj pri Dolu pri Ljubljani, harmonikar pri Gadih, maratonec, športnik, učitelj razrednega pouka, ljubitelj čilija? Vera in Anže sta osrednja gosta oddaje, v kateri igrajo še ansambel Hervol s Tercetom Originali, skupina Prizma, ki v letu 2024 praznuje 50 let igranja, Gadi z novo pesmijo Praznimo kozarce ter Lado Leskovar, ki je zastopal nekdanjo skupno državo leta 1967 na Pesmi Evrovizije na Dunaju. V garderobi bosta bobnala pevka Eva Šolinc in simpatični Primorec Sandi Morel.

V tokratni Avtomobilnosti bomo tako na štirih kot na dveh kolesih. Pri slednjih bomo spoznali teorijo in prakso zaviranja ter se podali v svet najnaprednejših asistenčnih sistemov, ti s svojim delovanjem posegajo tudi na področje tehnike zaviranja motocikla. Ker brez dobre pnevmatike ni učinkovitega zaviranja spoznamo tudi priporočila za kar kakovostno izbiro moto-pnevmatik.

Ponudimo vam malo šolo avtomobilskih menjalnikov in pojasnimo, zakaj so hibridni menjalnik bistveno varčnejši.

Pika na i je premiera nissana qashqaija, na kateri so povedali nekaj izredno smelih obljub.

Matej Avanzo je zaljubljen v košarko; v povezavi z njo je bil že vse razen sodnika – igralec, trener, direktor, predsednik, novinar, vodja prizorišč, raziskovalec in še kaj. V poslovnem svetu je predvsem zaljubljenec v športni marketing in kreativec od glave do peta, pravi. Njegovo podjetje Spontanzo in zagnana ekipa, v kateri je pet rednih sodelavcev, se ukvarja z organizacijo dogodkov vseh vrst, od najpomembnejših tekmovanj in priprav vrhunskih športnikov do projektov zunaj športa, denimo predstav in koncertov na največjih slovenskih prizoriščih. V podjetju so razvili tudi blagovno znamko rekvizitov za timbildinge, imenovano SportFun. Avanzo, po izobrazbi diplomirani socialni delavec, je bil leta 2020 tudi pobudnik akcije Botrstvo v športu, humanitarnega projekta, ki se je v štirih letih odlično razvil, še večji zagon pa dobil s poslovilno tekmo Gorana Dragića in projektom Noč zmaja, ki ga organizirata podjetje Spontanzo in Fundacija Gorana Dragića. Dogodek, na katerem se bodo zbrala največja imena svetovne košarke, bomo 23. in 24. avgusta lahko spremljali tudi na programih RTV Slovenija.

Drama. Cecilia in Diego sta se pred kratkim preselila v odmaknjeno mestece v argentinski Patagoniji. Ona je učiteljica klavirja, on dela v lesni industriji. Ker ne moreta spočeti otrok, sta se prijavila na posvojitveni seznam in čakata že kar nekaj časa. Ko končno tudi zanju prispe dobra novica, ki ji je ime Joel, sta vznemirjena, a srečna. Ponj morata v Ushuaio, upravno središče regije. Toda v socialnem centru povedo, da je Joel devetletnik, ki je najprej živel z babico, nato ga je prevzel stric, ki je končal v zaporu. Ne glede na vse, predvsem pa njegovo starost, par otroka prevzame in se po tihem že veseli novega družinskega življenja. Vpišeta ga v krajevno šolo in kljub začetnim težavam se stvari postavijo na svoje mesto. Vsaj na videz … Kajti ne mine nekaj dni, ko Cecilio pokličejo v šolo, češ da Joel nagovarja mlajše sošolce in se pred njimi hvali z mamili. Med starši v majhnem mestu završi. Film je napeta družinsko-socialna drama, ki se dogaja med slikovitimi zasneženimi pejsaži zimske Patagonije.

JOEL / ARG / 2018
Režija: Carlos Sorin / Scenarij: Carlos Sorin / Igrajo: Victoria Almeida, Diego Gentile, Joel Noguera, Gustavo Daniele, Emilce Festa, Rodrigo Muñoz, Claudia Pérez, Ana Katz, Leandro Allolio, Valeria Rossi, Stella Davicco …

Angela Merkel je zapustila visoko politiko po šestnajstih letih na oblasti. Z doslednostjo in profesionalnostjo si je pridobila velik ugled in priljubljenost, ob tem pa je javno in zasebno življenje zmeraj skrbno ločevala. Dokumentarna oddaja avtorice Marion Van Renterghem, ki je Merklovo spremljala zadnje desetletje, o njej napisala dve knjigi in številne članke, predstavlja življenjsko pot velike državnice in hkrati zgodbo Evrope – vse od padca komunizma do migrantske krize in epidemije covida 19.

LOOKING FOR MERKEL / RECHERCHE MERKEL DÉSESPÉRÉMENT / Francija / 2021 / režija: Marion Van Renterghem

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov