Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 20. sep. 2024

TV Maribor • Pet, 20. sep.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Freya je šestletna deklica. Njena mama je zbolela je za rakom kmalu po Freyinem rojstvu, tako da je deklica zrasla z mamino boleznijo in ne pozna drugega. Veliko preizkušenj sta prestali skupaj, med drugim tudi potovanje v Rusijo, kamor je šla mama na posebno zdravljenje. Freya ima neskončno rada svojo mamo in si želi postati zdravnica, da bo lahko pomagala ljudem. Mami pomaga jemati zdravila in iz ritma vsakdanjosti pogosto pobegne v domišljijski svet. Z lutkami se igra, da je zdravnica, skače na ponjavi, piše in riše. To ji pomaga razumeti stvari, ki jih doživlja. Z mamo se odlično razumeta in skupaj preživita veliko časa: pečeta sladice, gledata filme, bereta knjige in skupaj hodita v lekarno ... Film ni žalosten, temveč spodbuden. Prikazuje, kako vztrajna in iznajdljiva je deklica, ki se spoprijema z mamino boleznijo.

Mladi pripovedujejo o tem, kaj jim pomeni življenje in kakšno je bilo njihovo srečanje s smrtjo, tako bližnjega kot sebe. Poudarek filma, ki je namenjen otrokom zadnje triade osnovne šole, je, da so vsa čustva dovoljena in da je smrt del življenja. Protagonisti razkrivajo svoje izkušnje, čustva, kaj jim pomeni žalovanje in ali se to sploh kdaj konča. Povedali so, kaj jim je pomagalo v težkih trenutkih.
scenarij: Neža Prah Seničar, režija: Ema Muc

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

V oddaji Moj gost/Moja gostja.../Vendégem predstavljamo predvsem osebnosti, ki izvirajo iz Prekmurja in so drugod dosegle vidne rezultate. V njih pa gostimo občasno tudi osebe, ki so se priselile v naše kraje in se vključile v tukajšnje okolje.
A Vendégem című adás olyan személyiségek teljes körű bemutatását tűzte ki célul, akik a Muravidékről származnak és szűkebb vagy tágabb környezetükben, Magyarországon vagy másutt értek el látványos eredményeket. Emellett olyan személyiségeket is bemutatunk, akik a Muravidék kétnyelvű területén letelepedve mutattak fel sikereket.

Tedenska oddaja Tarča se ob četrtkih posveča najbolj aktualnim temam. Izhodišča za pogovor so poglobljeni raziskovalni prispevki naših novinarjev, za pojasnila in komentarje aktualnega dogajanja pa v oddajo vabimo poznavalce in pristojne.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Kuhinja je od nekdaj pomenila domačnost, toploto in varnost. Njen razvoj od preprostega ognjišča do današnje moderne kuhinje sledi razvoju človekove bivanjske kulture in odnosu do hrane. Ta danes ni več zgolj nadomeščanje dnevnih potreb po energiji, ampak tudi estetski užitek in družabnost. Slovenci smo se svetovnim trendom v oblikovanju kuhinjskega pohištva pridružili v 60 letih prejšnjega stoletja, ko sta Ivo Gabrovec in Stane Romih še delala v Marlesu.

Tudi petkova jutra so najboljša v družbi oddaje Dobro jutro! Ob petkih vam podajamo ideje za izlete po Sloveniji, preverjamo setveni koledar ter vam skupaj z našimi kuharskimi mojstri ponujamo ideje za kosila. Delimo tudi gospodinjske nasvete, v posebni rubriki pa sprejemamo pozdrave in čestitke gledalcev za svoje bližnje. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Graška gora poje in igra 2019 je festival narodnozabavne glasbe, kjer bodo tokrat igrali in peli ansambli Die Malzbratla iz Avstrije, Brkinci, Murni, ansambel Ultima ter ansambel Jug. Voditelja koncerta sta Tjaša Hrobat in Andrej Hofer.

Človek je od pradavnine plenil divje živali. Potreboval jih je za prehrano, nekatere pa je udomačil. Bil je čas, ko je bil lov stvar prestiža in način preživljanja prostega časa. Na območju dežele Krajnske je leta 1870 začela veljati posebna lovska zakonodaja, z njo pa so prišla jasna opozorila, da v naravi nismo sami in da ne smemo brezglavo izkoriščati njenih darov. Lovske družine, ki so jih ustanavljali v slovenskih krajih, so sprejemale pravilnike in kodekse obnašanja, s katerimi so želeli zavestno ohranjati naravno ravnovesje v živalskem svetu. Jim to uspeva še danes? Ali pa je Kozorog, bajeslovni čuvaj narave, zaspal nekje na območju Triglavskega narodnega parka?

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Noor je sedemletna deklica, ki rada rolka. Je vztrajna, a tudi ranljiva. Rada ima vse, kar je dobro. Ima dirkalno kolo, igra nogomet in hokej, smuča. Najraje pa se vozi s skirojem in rolka. Neumno se ji zdi, da naj bi bile nekatere stvari samo za fante in druge samo za dekleta. Dekleta naj bi na primer nosila rožnate in vijoličaste oblekice in krila. Tega Noor ne mara, ker ne more rolkati v krilu.
Noor obožuje hitrost in gibanje. To jo ves čas spremlja, tudi v mislih. Pravi, da v glavi sliši misli. Tudi zato ne more sedeti pri miru. Noor vadi nov trik, skok, imenovan "ollie". Želi si, da bi nekoč postala vaditeljica rolkanja.

Ustvarjalec filmčkov za Youtube Viki, navdušenec nad sodobno tehnologijo Filip in družbeno omrežena Zoja si življenja brez elektronskih napravic ne znajo niti predstavljati. A zgodilo se je prav to. Teden dni so bili izklopljeni. Je teden brez napravic, ki ponujajo ustvarjalne in izobraževalne možnosti, a prinašajo tudi številne pasti, res tako grozen, kot se sliši?
Scenaristka Mateja Leban, režiser Slobodan Maksimović

»Najbolj grozno je zvečer. Ko nimam kam pogledati, kaj se dogaja po svetu.« Viki
»Varnost na spletu se mi zdi zelo pomembna. Ker se mi je enkrat že nekaj zgodilo. Nekdo je vdrl v moj Instagram račun.« Zoja
»Teden si bom zapomnil po tem, da sem prijatelje iskal po celih Domžalah.« Filip

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Vabljeni k ogledu.

Zgodovina ne le denarja, temveč tudi monetarnih politik, ki so nas Slovence določale in mnogokrat tudi usodno zaznamovale. Za narodni muzej.

Po Sloveniji: Apače: Lovstvo v Apačah 1. 8. 1969
Po Sloveniji: Maribor: Letni dopusti 6. 1. 1969
Po Sloveniji: Banja Luka 31.12.1969
TV Dnevnik: Pušča pri Murski Soboti 1. 1. 1970
TV Dnevnik: Kozje: O življenju na Kozjanskem 17.1.1970
TV Dnevnik: Haloze 24.8.1970
TV Dnevnik: Nuskovska slatina 4.9.1970

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Gre za zgodbo o skupini starejših uporabnikov Doma Danice Vogrinec iz Maribora, ki kjub svojim starostnim in bolezenskim omejitvam, vneto vadijo za svoj velik in za nekatere prvi nastop v svojem življenju. Poimenovali so se VIP Danica (vokalno, instrumentalni plesalci). S starim oldtajmerjem se podajo na zelo edinstven festival v Kragujevac. Pot je dolga in sami niso ravno močnega zdravja. Vendar so odločni morda zadnjič izvesti svoj nastop. Režija Rudi Uran. Po ideji Marka Slaviča.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov