Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 9. okt. 2024

TV Maribor • Sre, 9. okt.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Freya je šestletna deklica. Njena mama je zbolela je za rakom kmalu po Freyinem rojstvu, tako da je deklica zrasla z mamino boleznijo in ne pozna drugega. Veliko preizkušenj sta prestali skupaj, med drugim tudi potovanje v Rusijo, kamor je šla mama na posebno zdravljenje. Freya ima neskončno rada svojo mamo in si želi postati zdravnica, da bo lahko pomagala ljudem. Mami pomaga jemati zdravila in iz ritma vsakdanjosti pogosto pobegne v domišljijski svet. Z lutkami se igra, da je zdravnica, skače na ponjavi, piše in riše. To ji pomaga razumeti stvari, ki jih doživlja. Z mamo se odlično razumeta in skupaj preživita veliko časa: pečeta sladice, gledata filme, bereta knjige in skupaj hodita v lekarno ... Film ni žalosten, temveč spodbuden. Prikazuje, kako vztrajna in iznajdljiva je deklica, ki se spoprijema z mamino boleznijo.

Pripraviti je treba pico za veliko praznovanje. V receptu piše, da mora biti črna. Otroka sta presenečena. Ne vesta kako narediti črno pico in kdo bo sploh jedel tako pico. Cmok ima rešitev, ki je zabavna in hkrati poučna.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Oglasili se bomo iz Maribora, s festivala ZIZ, ki bo do sobote prikazal sedem predstav tamkajšnje alternativne gledališke produkcije. Znova nas je presunilo, v kakšnih razmerah in s kakšnim uspehom je med 2. svetovno vojno delovalo partizansko zdravstvo, ki je vsebina razstave Zdravljeni v zavetju gozda – partizanske bolnišnice. V Cerkljanski muzej je prispela kot gostujoča razstava Mestnega muzeja Idrija in Dolenjskega muzeja. V ljubljanski Galeriji Bažato smo si ogledali razstavo Skotom kiparja Mirka Bratuše. Z doc. dr. Tino Košak z ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta in Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, smo se pogovarjali o tem, kako so z umetninami ravnali, jih zbirali in hranili v zgodnjem novem veku pri nas. Prihodnji teden nas čaka uvodno predavanje ICCHS, na katerem bo na ljubljanski Filozofski fakulteti o zbirateljstvu v Benetkah v tem času predavala dr. Linda Borean.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a Szlovénia szépe 2024 döntőseinek bemutatkozása;
- kvíz- és moziest Domonkosfán;
- a Gorg & Benzol zenei együttes;
- klipek: Haiku Garden, Nova Prospect, girlhood, zalagasper.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: predstavitev finalistk Miss Slovenije 2024;
- kviz in filmski večer v Domanjševcih;
- glasbena skupina Gorg & Benzol;
- videospoti: Haiku Garden, Nova Prospect, girlhood, zalagasper.

SPREHOD MED TRAJNICAMI
Dalije, jesenske vetrnice, okrasne trave, pa tudi bolj sencoljubne rastline tokrat opazujemo v Arboretumu Volčji Potok. Opozorimo na to, kako pravilno ravnati z gomoljnicami, da nas bodo spremljale vrsto let. Kako kombinirati okrasne trave in cvetoče anemone, da ustvarimo osupljive jesenske prizore, ali ozeleniti okolico slapov oziroma vodnih motivov.

BUČE: NAJTEŽJA, NAJDALJŠA ...
V še enem čudovitem slovenskem parku, Mozirskem gaju, so nedavno pripravili 14. državno tekmovanje za najtežjo, najdaljšo in najlepšo bučo ter najtežjo lubenico. V zahtevni vrtnarski sezoni so na ogled postavili devet velikank. Pazljivo so jim izmerili obline in težo. Podrobnosti pa v reportaži.

NAGROBNI NASAD JESENI
Tokrat prikažemo, kako lahko z nekaj zamislimi in ustreznimi rastlinami preoblikujemo spomladi zasajen nasad na grobu. Nekaj rastlin razdelimo, del substrata nadomestimo z novim, tako namesto dveh simetričnih nasadov nastaneta dva asimetrična. Vključimo lahko številne nove sorte ustreznih rastlin, med njimi barvno privlačne vrese ...

Obiskali bomo vinogradniško kmetijo v Vrhpolju, kjer so zaključili eno največjih investicij na tistem koncu. Bili smo na že osmem festivalu namiznih oljk v Kopru ter na uradni otvoritvi oljkarske sezone na Belvederju nad Izolo. Prireditev Oljka županov - oljka povezovanja je postregla z napovedni letine in drugimi temami s tega področja. Šli smo na Porezen, kjer ima svoja zemljišča tamkajšnja agrarna skupnost in izvedeli, kako organizacije delujejo in kakšni izzivi so pred njimi. S številnimi se soočajo tudi kmetje, ki imajo v zakupu zemljo od Sklada kmetijskih zemljišč. Dva sta stopila pred našo kamero. Na koncu bomo šli še v Neblo v Goriških Brdih, kjer so predstavili zanimiv projekt nadzora ovčjega mesa, ki ščiti tako potrošnika, kot kmeta. Začenjamo pa na Krasu, kjer so že zaključili s trgatvijo refoška, preverili smo kakšna bo letina in kakšen bo letošnji teran.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

Az adás tartalma:

- 30 éves a Lendvai Idősebb Polgárok Otthona;
- megjelent a Hétköznapi hősök 6. füzete;
- Smart Hungary kiállítás Ljubljanában;
- a Kávészünet zenekar koncertje Lendván;
- Magvető: a növénytermesztési ágazat nehézségiről 2024-ben.

Vsebina oddaje:

- 30-letnica Doma starejših Lendava;
- izšla je 6. publikacija Vsakdanji junaki;
- razstava Smart Hungary v Ljubljani;
- koncert glasbene skupine Kávészünet v Lendavi;
- Sejalec: težave v pridelovalni panogi v letu 2024.

Osma sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Najboljši pevci osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili s svojimi odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder tega projekta postal resnični izziv za vse tiste, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo resnično dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu drugega dela.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Cmok ima v rokavu marsikatero nabrito presenečenje. Ničesar razen vode ni pripravil. Otroka, ki prideta lačna iz šole, sta izredno začudena. Ker pa sta otroka, se z vodo igrata. No, na koncu se le dobro izteče, saj Cmok s svojim prihodom poskrbi, da ne ostane nihče lačen in žejen.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Omizje tokrat namenjamo razvoju Haloz, ki so bile dolgo sopomenka skrajne nerazvitosti in družbenega nazadovanja, danes pa so obmejno območje s prepoznanim razvojem in številnimi priložnostmi v gospodarstvu, kulturi, turizmu, pri varovanju naravne in kulturne dediščine. Besedo bomo dali ljudem, ki tam živijo.
Vabimo vas, da si pogovor v oddaji Omizje o tem, kam gredo Haloze, ogledate nocoj, v sredo 9. oktobra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- 30 éves a Lendvai Idősebb Polgárok Otthona;
- megjelent a Hétköznapi hősök 6. füzete;
- Smart Hungary kiállítás Ljubljanában;
- a Kávészünet zenekar koncertje Lendván;
- Magvető: a növénytermesztési ágazat nehézségiről 2024-ben.

Vsebina oddaje:

- 30-letnica Doma starejših Lendava;
- izšla je 6. publikacija Vsakdanji junaki;
- razstava Smart Hungary v Ljubljani;
- koncert glasbene skupine Kávészünet v Lendavi;
- Sejalec: težave v pridelovalni panogi v letu 2024.

Obiskali smo festival Indigo, ki je tudi letos privabil številna zveneča imena, od filozofov Slavoja Žižka, Mladena Dolarja in Petra Szendyja do hrvaške pisateljske zvezde Kristiana Novaka. Festival, ki filozofijo, oblikovanje, literaturo in fotografijo prepleta z glasbenimi in avdiovizualnimi performansi, je tokrat odpiral vprašanje vzporednih resničnosti. Ogledali smo si prenovljene začasne prostore ljubljanske Drame na Litostrojski 56, ki so jih zasnovali v arhitekturnem biroju Vidic Grohar. Tako z arhitekti kot z ravnateljico Drame Vesno Tadel Jurca smo med drugim govorili o posebnostih prostorov, ki jih gledališče potrebuje za nemoteno delovanje, in zakaj so po njenem mnenju prostori na Litostrojski v tem trenutku najbolj ustrezna rešitev. Na Dunaju smo se udeležili festivala Step Across The Border: Slovenia. Gre za doslej največji slovenski festival jazzovskih in sorodnih glasbenih praks zunaj Slovenije, ki poteka v kultnem klubu Porgy & Bess. Tam se predstavlja kar 30 slovenskih glasbenic in glasbenikov, z nekaterimi smo se pogovarjali tudi mi. Simfonični orkester RTV Slovenija pa smo spremljali na gostovanju v Madridu, kjer so s celovečernim programom nastopili na dobrodelnem koncertu, hkrati pa sklenili uspešno petletno sodelovanje z dirigentom Rossenom Milanovom.

V oddaji bomo spremljali operacijo 56-letnega bolnika, ki so mu s pomočjo robota odstranili rakavo prostato. Po vsem svetu robotsko pomoč pri operacijah uporablja približno 3 % zdravnikov. V UKC Ljubljana so najprej začeli z urološkimi posegi, danes ga uporabljajo tudi za abdominalne in ginekološke operacije. Robotske operacije lahko opravljajo na daljavo. Kitajski kirurgi so letos v Rimu upravljali robota, ki je operiral pacienta v 8000 km oddaljenem Pekingu. To pa ni edina prednost teh operacij. Kako so operacije s pomočjo robota izboljšale rezultate zdravljenja?

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov