Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. jul. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 21. jul.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Rija in Krokodil se gresta sankat. Na strmi vzpetini srečata Borisa, ki ju povabi na tekmovanje, a Rijo je strah. Za vse krivi Krokodila in ga spodi s sani. Ko bi se mu rada opravičila, je Krokodil že zamrznjen kip, ki leži v snegu. Nežno ga strese. Krokodil od sunka začne drseti! Zaleti se v Rijo in skupaj ju nese po hribčku navzdol kot na saneh! Prijatelja zmagata.

Rija in Krokodil gradita hiško na vrtu za babičino hišo. Odločita se, da bosta v njej živela. Rija zbija in žaga. Hiška mora biti popolna! Krokodil pa medtem opazuje oblake na nebu. Rija meni, da bi ji moral pomagati pri gradnji. Šele ko zagrmi in začne deževati, se Krokodil pokesa. A hiška je samo Rijina.

Žarko in Živa poskušata skupaj postaviti hišico, a vsakič skrivnostno izgine! Živa se odloči, da bo nastavila past za zlikovce. Medtem imajo podgana Bojanca in piščančki težave, saj jim nekdo ves čas uničuje domovanje.

Njambo se veseli sodelovanja v šolskem zboru, dokler ne ugotovi, da ima za petje pošastnih pesmi predober posluh. Mu bo Bučko za prvi nastop na šolskem koncertu pravočasno pomagal najti nov ritem?

Bubi, Bibi in Boni izbirajo igrico, da bi se igrali, ko Boni nenadoma začne drseti po veji. Preseneti jih prikriti kuščar! Hitro se jim izmuzne in se skrije. Morda bi se z njimi rad igral skrivalnice? Sovice se odpravijo iskat živali, ki se skrivajo v gozdu. Odkrijejo mnogo živali, ki se zakrivajo: žabica med listjem, vešča med drevesnim lubjem in paličnjak med vejicami. Doma jim očka razloži, zakaj mnoge živali potrebujejo prikrivanje, mami pa jim zapoje uspavanko o skrivanju.

Premraženi snežni Plugec pred sabo odriva ogromno gmoto snega. Ta se veča in veča, Plugec pa od mraza kar šklepeta z zobmi. Le kam je namenjena ta zverka? Bo Botiju uspelo opraviti nalogo, preden ga bo zagrnila kopica snega?

Mravljinčar najde čudne stopinje, ki vodijo z otoka na otok. Z malim Timotejem jim sledita, dokler ne odkrijeta, čigave so: pripadajo živali, ki je živela pred davnimi časi, ko so bile Zemljine celine še združene v eno samo, ki se je imenovala Pangea. Na njej je živelo veliko živali, ki so do danes že izumrle.

Lara sodeluje v radijski nagradni igri in si prisluži poseben celodnevni obisk živalskega vrta: ves dan lahko spremlja paznika, ki skrbi za živali in jih krmi. Naključje pa poskrbi še za prav posebno dogodivščino! Lara tega dne ne bo nikoli pozabila.

Medvedja družina gre na izlet. Cofek si za nahrbtnik izbere velik štor, v katerega spravi vse, kar se mu zdi nujno. A ko je poln, ga Cofek sploh ne more dvigniti, ker je tako težek. Čemu se bo odrekel?

Cofek zasači mamo med sestavljanjem pesmi za očkov rojstni dan. Obljubiti ji mora, da mu ne bo izdal te skrivnosti. Ker težko drži jezik za zobmi, skrivnost »zaklene« v škatlico in jo skrije.

Rdečka in grahozavri odkrijejo novo igro! Najprej se odbijajo od palmovih listov, nato od pobočja, pa od ananasozavrov ... in kmalu od vseh bitij v dolini. Prav zabavno se je igrati fliper, dokler se prijatelji nenadoma ne znajdejo med razdraženimi vegezavri.

Mavgli spozna Čučipa, mladega jelena, ki ga lovi črni panter Kala. Medtem ko Balu in Bagira iščeta Mavglija, srečata jelenčkovega očeta Čapala. Skupaj ju začnejo iskati.

Zim in Zam izgubita nadzor nad oblakoplovom. Odnese ju na ledeni sever in v vročo puščavo. Zoja, Feliks in Zmedi ju skušajo dohiteti in pri tem spoznajo različna življenjska okolja.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Noč čarovnic je za Pipa in Poko brezskrbna zabava. Naredita strašljiv duhčev vlakec, krasita strašljive kolačke in si pripovedujeta strašljive zgodbe. Poka je neustrašna, Pipovi poskusi, da bi jo prestrašil, jo spravljajo v smeh. A ko ob pišu vetra zaškripljejo vrata, se oba zdrzneta in si izmislita namišljenega bavbava. Pip skrije Pokin vlakec in nekaj kolačkov, pretvarja se, da jih je vzel bavbav. Poka je zbegana, ko pa izgine še Pip, je vsa prestrašena. Dokler ne zasliši Pipovega in Žabkovega hihitanja za omaro, verjame, da je v hiši res bavbav. Pip se zagovarja, da ga je prej ves čas strašila, Poka pa njemu očita, ker se je skril in jo pošteno prestrašil. Pip se opraviči in spet se brezskrbno igrata z namišljenim bavbavom.

Brina, Binka in Matjaž se na igrišču dolgočasijo. Pa jih oči odpelje na izlet do potoka, kamor je zahajal že kot otrok. Brino goščava, v kateri se najprej znajdejo, osupne. Vse ji je tuje, vsaka žuželka, vsaka veja, ki jo oplazi. A ji narava s svojo lepoto počasi zleze pod kožo in Brina se prepusti njeni čarobnosti.

Egon in Ajda s sabo v gozd vzameta tudi kokoško Matildo. Ko je igre konec in se namenita domov, pa o njej ni niti sledu. Egona in Ajdo zaskrbi. Sta bila nespametna, da sta jo pripeljala sem? Po gozdu se potika lisica.

Če se okužimo z mumpsom, nam otečejo žleze slinavke ob ušesih. Zdravnica Mica pojasni, da bolezen po dobrem tednu izzveni, a nam lahko pusti posledice, zato je najbolje, da se pred njo zaščitimo s cepivom.

Miši se pripravljajo na svoj letni ples, na katerega je prvikrat povabljena tudi Celestinca. Ernest je navdušen, drugi medvedi pa ne, ker jim mišja slavja niso prav nič všeč ...

Zdravnica Mica pojasni, zakaj je koža novorojenčkov včasih rumena. Niso bolni, samo zlatenico imajo, ker njihova jetra še ne znajo predelovati snovi, imenovane bilirubin.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Andrej ve, da se mladički učijo med igro. Mali severni medvedi na Arktiki in langurji v Indiji se radi igrajo, surikate so zelo poskočne in dejavne, največje mojstrice igranja pa so gorile. Plezajo po drevesih, se valjajo in se trudijo trkati po prsih tako kot očka.

Mladički se morajo naučiti, kako priti do tekočine. V Namibiji se male stepske kokoške zanašajo na očka, da jim bo prinesel vodo. Njegovo perje je namreč vpojno kot goba. Slonček se mora naučiti piti s trobcem, mladiči nojev pa sledijo staršem, ki iščejo vodo v puščavi.

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

Portret Josefa Winklerja - opazovalca smrti - sledi dnevu na reki, v cerkvi in na pokopališču.

Film sledi razmišljanjem koroškega literata in jih povezuje z arhetipskimi podobami religije, rojstva in umiranja. Razmišljanja pripovedujejo o razlikah kultur in njihovem odnosu do smrti in življenja - o njuni povezanosti in ločenosti. O inspiracijah, ki jih ponujajo razmerja sovraštva do očeta in oddaljenosti od matere. O izgubi jezika in njegovi ponovni najdbi. Smrt je življenje in življenje je smrt.
Direktor fotografije: Domen Ožbot. Scenarij in režija: Jani Sever.

Poljedelci, ki so v Pomurju s pšenico zasejali okoli 14 000 ha, so letošnjo žetev zaključili. Predstavimo pridelovalne pogoje, ki so vplivali na količino in kakovost pridelka. Žetev v Posavju je obiskala naša terenska ekipa. O tržnih razmerah pri prodaji žit smo se pogovarjali z agrarnim ekonomistom s FKBV v Mariboru. Mudili smo se med hmeljarji v Savinjski dolini, ki se jim obeta slaba letina. Obiskali smo Univerzitetni kmetijski center na Meranovem, ki obeležuje okroglo obletnico delovanja. Pridružili smo se mladim iz vse Slovenije, ki so se prvo julijsko soboto zbrali na kmečkih igrah in celodnevnem druženju v Šentjurju.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

V oddaji Muzikofilija: Avseniki in swing, voditelj Igor Bračič ter Sašo Avsenik spregovorita o prelomnih trenutkih narodnozabavne glasbe. Z živimi izvedbami nekaterih najbolj znanih Avsenikovih skladb odkrivamo, da je narodno-zabavna glasba močno prepletena z žanrom swinga. Skladbe izvaja Ansambel Saša Avsenika, v studiu se nam pridruži tudi Teo Collori s skupino Momento cigano.
Oddaja je nastala v sodelovanju z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Režiser in scenarist oddaje je Juš Hrastnik.

V največji turistični kraški jami v Evropi praznujejo 200 let prve organizirane jamske vodniške službe na svetu, ki je bila leta 1824 ustanovljena prav v Postojnski jami.

Francoska regija Haute de France je bila lani - tako kot Slovenija leta 2021 - izbrana za Evropsko gastronomsko regijo. Kako na francoskem podeželju razmišljajo o vplivu gastronomije na turizem?

Romantična komedija o ljubezenskem trikotniku z izvrstno Claire Danes

Mirabelle je zadržana, zasanjana in otožna mlada ženska, po srcu umetnica, ki za preživetje dela kot prodajalka v dragi trgovini na Beverly Hillsu. Nekega dne se čez pult zaplete s starejšim bogatašem Rayem. Istega dne spozna tudi mladeniča svojih let, Jeremyja. Odloči se za nadaljevanje zveze z Rayem, ki jo ponese v svet, o kakršnem je vedno sanjala. Mirabelle se čustveno naveže na Raya, čeprav ta noče imeti resne zveze. Zaradi njenega trpljenja ima občutek krivde, zato se dekletu za pomanjkanje ljubezni odkupuje z dragimi darili. Mirabelle v tesnem odnosu z odtujenim moškim postaja vse bolj zmedena in prizadeta, Jeremy pa ji ponudi oporo, ko zaradi neuslišane ljubezni zdrsne v depresijo.

Film je bil posnet po romanu Steva Martina, ki v filmu zaigra sebičnega bogataša s slabo vestjo.

Izvirni naslov: SHOPGIRL / Ameriški film, 2005 / Režija: Anand Tucker / Scenarij: Steve Martin / Igrajo: Steve Martin, Claire Danes, Jason Schwartzman

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip in Poka mečeta kamenčke v ribnik in zagledata Jasmino, ki se sama igra. Menita, da je osamljena, in se odločita, da se bosta ves dan igrala z njo. Nekaj časa Jasmino njune igre zabavajo, a ko bi se rada igrala tudi kakšno svojo igro, ji to preprečita. Končno se ji uspe izmuzniti, Pip in Poka pa se sprašujeta, s čim sta jo prizadela. Ko se spet srečajo, jima Jasmina pojasni, da se včasih raje igra sama in da zaradi tega še ni osamljena. Le kako bi bila, saj jo obkroža narava in prijatelj kamenček. A le dokler ga Pip ne vrže v ribnik, saj ne ve, da je to njen prijatelj. Jasmina mu ne zameri, vsepovsod je še dovolj prijateljev kamenčkov.

Poka pride k Pipu, da bo pri njem prespala. Po razigranih pripravah je končno čas za spanje. Poka opazi, da je doma pozabila Žabka. Brez njega ne more zaspati. Vsa je iz sebe. Pip med svojimi igračami išče podobno igračo, a je seveda ne najde. Izkaže se za pravega prijatelja in ji posodi Pujsi. Zdaj pa Pip ne more zaspati. Pogreša Pujsi. Skrivaj jo hoče izmakniti Poki, a jo pri tem zbudi. Prijatelja spoznata, da se bosta zazibala v sanje le, če bosta oba zaspala ob Pujsi.

Priseljenca sta v upanju na boljše življenje odšla v Katar, vendar ju je tam čakala drugačna usoda. Dokumentarni film prikaže nečloveške delovne razmere in smrti med delavci, ki so gradili več milijard vredno infrastrukturo za svetovno nogometno prvenstvo leta 2022.

Stokes želi na vsak način dobiti nazaj denar, ki ga je vzel iz kovčka lady Lavender in skril v vazo pred njeno sobo, potem pa je lord to vazo podaril škofu za dobrodelno dražbo. Z denarjem, ki ga izvabi kuharici, gre na dražbo in eno kupi najprej prvo vazo, ker je ta prazna, drugo, in na koncu še tretjo. Sir Ralph, ki sumi, da Stokes kupuje vaze po naročilu svojega gospodarja, njegovega velikega sovražnika Meldruma, se vključi v dražbo in vaze dosežejo nepričakovani visoko ceno. Ko Stokes navsezadnje razbije tretjo vazo, v kateri je skriti denar, ta denar niti ne zadošča za vaze. In to, da ostane brez denarja, še ni vse. Da je od kuharice dobil posojilo, ji je natvezil, da ga potrebuje za ločitev, in ji obljubil poroko, ko bo ločitveni postopek zaključen. Kako se bo izvlekel iz te kaše, zdaj še nima časa razmišljati.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Obubožanega grofa Etiènna de Bremonta najdejo mrtvega na dvorišču njegovega dvorca. Zdi se, da si je vzel življenje, toda preiskovalni sodnik Antoine Verlaque posumi, da ni tako. Izkaže se, da je bila sodnikova partnerica Marine Bonnet mladostna prijateljica bratov de Bremont in oskrbnika njunega dvorca Jeana-Clauda. Brata se nista najbolje razumela, mlajši Lucien je želel dvorec preurediti v hotel, starejši Etiènne pa je temu nasprotoval. Preiskovalci odkrijejo, da je bil Lucien povezan z ruskim bogatašem, ki na Azurni obali zvodnikom prodaja mlade manekenke. Ko začnejo raziskovati, kdo je grofu nakazal več milijonov evrov, pa najdejo mrtvega tudi Luciena …

MURDER IN PROVENCE / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Shelagh Stephenson
Režija: Chloe Thomas, Steve Barron
V gl. vlogah: Roger Allam, Nancy Carroll, Keala Settle

21:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Gost Intervjuja je Lotos Vincenc Šparovec. Zagotovo ste ga že videli na deskah Mestnega gledališča v Ljubljani, pa na televiziji, v naši seriji o Inšpektorju Vrenku, pa v nemalo slovenskih filmih. A Lotos Vincenc Šparovec ni le izvrsten igralec, je tudi človek z izkušnjo, zaradi katere prav lahko za njegovo igralsko kariero ne bi vedeli in ki še enkrat potrjuje, da življenje piše najboljše romane … in gledališke predstave!

Voditelj: Edvard Žitnik

Laurel Canyon – gričevnata pokrajina, posuta z ljubkimi hišami v zelenju na pragu Hollywooda, je v 60. letih in na začetku 70. let prejšnjega stoletja nudila ustvarjalno zavetje številnim glasbenikom, ki so zagnali pravo revolucijo v popularni glasbi in kulturi. Dokumentarna serija v dveh delih razgrne bogastvo redkih video in avdio posnetkov in svežih intervjujev ter predstavi življenje in glasbo Neila Younga, Davida Crosbyja, The Doors, Alicea Cooperja, The Monkeys, Mamas and Papas, Joni Mitchell in drugih.

LAUREL CANYON / ZDA / 2020 / Režija: Alison Ellwood

Pihalni kvintet Slowind je k programskemu oblikovanju svojega 16. festivala sodobne glasbe povabil izjemnega flavtista, skladatelja in dirigenta Roberta Aitkena, ki prihaja iz Kanade. Pripravil je izbor subtilne glasbe z Daljnega vzhoda, katere osrednja osebnost je japonski avantgardni skladatelj Toru Takemicu. Izpovedna moč njegove glasbe je pustila neizbrisen pečat v japonski kulturi 20. stoletja, na glasbenem in filmskem področju. Na zaključnem koncertu festivala smo v izvedbi izkušenih slovenskih in gostujočih japonskih interpretov sodobne klasične glasbe, posneli raznovrsten izbor njegovih kompozicij in predstavitev kompozicije mlajšega japonskega skladatelja Tošia Hosokave.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov