Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 14. avg. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 14. avg.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na sinočnjem odprtju festivala Jazzinty v Novem mestu. Obiskali smo ljubljanski podhod Ajdovščina, kjer poteka devetdnevni medmedijski studio »Umetnost je poletna pisarna« v koprodukciji umetniške skupine rgb in Cirkulacije 2. V piranskem Pomorskem muzeju pa smo si ogledali razstavo Mreže in trnki, o izkoriščanju morja v antiki v zgodnjem srednjem veku.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Zmedi se med igro sprašuje, zakaj gumijasta račka plava, kamen pa potone. Kaj kmalu pa bo moral prav res ugotoviti, iz česa naj naredi ladjo, da ga bo popeljala domov.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

V mestu so izginile stvari: Celestinčin zvezek, Boltežev klobuk, daljnogled gospe Tulipan in celo ogrinjalo Zelene miši! Le kaj se dogaja?

Društvo za pomoč zapuščenim živalim snema oglas in otroci iz šole na avdiciji predstavijo svoje domače živali. Amelia bi neznansko rada nastopila v oglasu s svojim hrtom, tega pa si želi tudi Miranda, ki blesti v gledališkem krožku. Mirandi gre vse kot po maslu, nato pa se njen pes noče vzpeti na oder in Maudie začne tuhtati. Je Mirando morda zapeljala igralska žilica?

Skupini GHF in Wonderland odhajata na turnejo. Zgodaj zjutraj se vsi dobijo v Palači. Ne fantom ne dekletom ni jasno, zakaj so morali priti tako zgodaj. Harryja skrbi, kako bo zdržal z bratom in kako se bodo razumeli v skupini, Oakley se ukvarja samo s tem, kaj bo jedel, Tyra pa ima velike težave z garderobo.

Tokratni Krompir bo v znamenju ljubezni. S študentoma Lauro Buzeti in Aaronom Marcelom Veldinom, ki sta sodelovala v projektu Oh, ta ljubezen, ter mladimi debaterji iz mariborske Osnovne šole France Prešeren se bosta Gaja in Klemen pogovarjala o zaljubljenosti. V rubriki Kaj znaš pa ti? bosta predstavila mlado ornitologinjo Tiso, pridružila pa se jim bo tudi biologinja Staša Tome iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije in skupaj bodo ugotavljali ali se ptički v času Gregorjevega res ženijo.

O branju, njegovem pomenu, vrednosti knjige, ločevanju med dobro in manj dobro literaturo, načinu branja se rojeva veliko razmislekov, teorij in načrtov. Pa vendar je med odraslimi (pre)velik delež nebralcev – takšnih, ki v enem letu ne preberejo niti ene knjige, naj bi bilo kar 42 odstotkov. Odločitev, ali vzeti v roko knjigo ali pametni telefon, je seveda povsem svobodna in v rokah vsakega posameznika. Zavedanje, kaj knjiga ponuja in kako pomembna je za ustroj celotne družbe, pa je treba širiti vztrajno in neomajno.

Zarja in Leon se vrneta iz Amerike in vsem razdelita lepa darila. Takoj zatem zaspita kot hloda. Zdelala sta ju dolgo potovanje in časovna razlika. Zarja je tokrat izjemoma zaspala pri mami, ker v sobi od punc Dana neutolažljivo joka. Polona se je ustrašila, saj so o Dani rumeni mediji pisali kot o seks bombi in zato ji je prepovedala nastopiti na Viktorjevem koncertu. Globoko užaljena Dana trmari in joče ter razmišlja kako bi se odselila od doma. V boljšo voljo jo spravi Rogljeva, ki jo je prišla prosit za make up. Med ličenjem se jima porodi ideja in Rogljeva pomaga Dani pobegniti na koncert...

Kreta je največji grški otok, a hkrati najbolj samosvoj. Mojca se bo podala predvsem v notranjost otoka, kjer še tli uporniški duh otoka. Na Kreti se je začel prvi organiziran in dolgotrajen upor proti otomanski nadvladi, še danes na otoku vlada krvno maščevanje in ponosno se zlagajo mantinade, kratki stihi v verzih, ki so svojčas bili biser kretske renesanse.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Jože Horvat Didi je bil prvi in edini romski nogometaš v drugi ligi Jugoslovanske nogometne zveze, v kateri je igral od 60. let prejšnjega stoletja. V domačih krajih je bil zelo slaven in je izboljšal svoj družbeni položaj, vendar so ga zaradi romskega rodu kljub temu gledali drugače. Didi je poleg slovenskega nogometnega kluba Mura iz Murske Sobote igral še v avstrijski ligi. Ko je nehal igrati, se je izšolal se za trenerja, vendar ni mogel dobiti službe v nobenem nogometnem klubu. Razočaran se je umaknil iz sveta nogometa.

Didi je doživel nogometni preporod prek vnuka Krisa (osemletnika), nadarjenega mladega nogometaša. Želi mu le najboljše ter ga spodbuja k zbrani in vztrajni vadbi. Kljub dvomom in pomislekom nekaterih sokrajanov hoče Krisa vpisati v klub z močnejšo tradicijo in boljšimi razmerami, kakršne v Sloveniji ponujata nogometna kluba Maribor in Olimpija. Daleč najboljši pa bi bil po Didijevem mnenju nogometni klub Bayern iz Münchna.

Tajda, Katarina in Danaja so alpinistične navdušenke, ki jih poleg ljubezni do gora druži tudi prijateljstvo. Zaradi skupne želje po pogostejših ženskih navezah se odločijo obiskati muzej in raziskati zgodovino ženskega alpinizma, kjer spoznajo Marijo Štremfelj, ki jim svetuje pri izbiri smeri ter jih popelje skozi svojo alpinistično kariero. Vzpon jih še bolj poveže, saj se skupaj spopadajo z novimi izzivi in nepredvidljivimi zapleti.

Mateji Koležnik je v zadnjih desetih letih uspelo prodreti v najbolj prestižna gledališča v nemškem govornem prostoru: münchenski Residenztheater, Berliner Ensamble, dunajski Josefstadt in druga.
Kot je povedala v pogovoru, se obdobje postdramskega končuje in ravno zato, ker nikoli ni veljala za postdramsko režiserko, je – poleg svoje specifične estetike – dobila toliko priložnosti v evropskem gledališču. Po duši filmska režiserka v gledališču režira filmsko. Izkušnja z nemškimi, avstrijskimi in švicarskimi igralci pa je ni prepričala, ne bi še vedno verjela, da so slovenski igralci na izjemno visoki kakovostni ravni.
Ko se vrne domov, jo najbolj žalosti to, kako je slovensko gledališče, ki je vrhunsko, postalo nepomembno in da nanj nismo zares ponosni.

Urednica in voditeljica Marjana Ravnjak.

A Nagyító alatt című adás apropója a lendvai zsidók deportálásának 80. évfordulója.

Povod oddaje Pod drobnogledom je 80-letnica deportacije lendavskih Židov.

Franzi je sprva užaljena zaradi Steffenovih obtožb, da ga je prevarala s Timom. Steffen se ji pozneje opraviči, Franzi pa sklene, da se bom čim bolj izogibala Tima, kar pa ni lahko.
Alfons zaradi svojega spodrsljaja da odpoved. Hildegard in Saalfeldova menijo, da se je prenaglil in ga prepričujejo, naj si premisli. Alfons vztraja pri svoji odločitvi, upokoji se in dela le še v času odpovednega roka. To ni po volji Ariane, ki odloči, da mu ni treba več delati, a bo vseeno dobil plačo.
Paul osvaja Michelle in jo povabi k sebi na večerjo s prijatelji. Ker ne pride nihče drug, ga Michelle spregleda.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Mali Timotej in njegova prijateljica kresnica občudujeta utrinke. Sprašujeta se, ali morda kresnice ustvarjajo dež svetlobe. To si bosta morala ogledati od bliže. Toda ko mali Timotej ujame utrinek, se ta spremeni v prah.

Bučko ugotovi, da ima sestra Smrkova rojstni dan, zato ji s pomočjo prijateljev in polne lune pripravi pošastovito presenečenje.

Metlica Švistka ljubi red in čistočo. Z metlo šviga po travnatem skalovju, pometa prah in kamenčke, da bo vse kot iz škatlice. Pomete tudi Botija in ga raztrešči na koščke. Kako bo pa zdaj robotek zbiral podatke?

Darja in Gregor Šolar, diplomirana ekonomista, sta pred leti zaradi želje po stiku z naravo pustila delo v računovodstvu in na banki ter iz družinskega konjička ustvarila uspešno poklicno čebelarsko zgodbo. V čebelarstvo ju je z dolgoletnimi izkušnjami vpeljal Gregorjev oče, ki je prve panje na Strmci pri Laškem postavil pred več kot 40 leti, v predelavo medu in peko medenih dobrot pa Gregorjeva mama. Od prevzema pred 8 leti sta posodobila opremo in prostore, zaposlila še eno sodelavko in povečala število izdelkov iz medu. Trenutno skrbita za 200 čebeljih družin na sedmih lokacijah in v res dobri sezoni pridelata okrog 5 ton medu. Na kmetiji imajo registrirano tudi eno najstarejših obrti na Slovenskem – lectarstvo in apiturizem z dodano vrednostjo apiterapije. Aprila letos so postali prejemniki certifikata »Top bee«, ki pomeni najvišjo možno ponudbo v čebelarskem turizmu.

Sara Isaković je prva in še vedno edina slovenska dobitnica olimpijske medalje v plavanju. Od takrat je minilo 16 let, ta uspeh pa je samo potrdil njeno filozofijo – da je s pozitivnim pristopom mogoče doseči tako rekoč vse. Z raziskovanjem možganov na dodiplomskem in podiplomskem študiju v ZDA je marsikaj od tega dobilo tudi znanstveno potrditev. Sara Isaković ogromno dela na področju psihologije, razvija orodja, ki ljudem pomagajo pri večji kakovosti življenja, tudi pri tem, kako željo spremeniti v cilj. Z njo se bo pogovarjala Jolanda Bertole.
Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Drama. Napoli v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Aldo in Vanda se ločujeta, saj Aldo prizna, da je imel drugo ljubezensko razmerje. Njuna otroka sta razpeta med starše ter ujeta v vrtinec zamer, užaljenosti in sporov. A vezi, ki ljudi povezujejo, so neuničljive, tudi ko ljubezni ni več. Aldo in Vanda sta zdaj, trideset let pozneje, še vedno poročena.

LACCI / ITALIJA, FRANCIJA / 2020
Režija: Daniele Luchetti / Scenarij: Daniele Luchetti, Domenico Starnone, Francesco Piccolo / Igrajo: Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio, Laura Morante, Silvio Orlando, Giovanna Mezzogiorno, Adriano Giannini, Linda Caridi, Giulia De Luca, Joshua Francesco Louis Cerciello, Sveva Esposito, Giovannino Esposito, Francesca De Sapio, Vito Vinci, Antonella Monetti, Adele Gallo, Ignazio Senatore, Simona Tabasco …

Moderne Kunst je komedija, ki govori o zakonski krizi skozi prizmo sodobne umetnosti. Bojan in njegova žena Ida na prvi pogled živita skladno, vendar brez kakršnegakoli telesnega stika. Ona je gospodinja, on pa varnostnik v Muzeju sodobne umetnosti.
Nekega dne v Muzej prispe zelo drag eksponat v obliki falusa. Za njegovo varnost je zadolžen Bojan. Nov eksponat, s svojo energijo in simboliko, začne kmalu prinašati nemir v Bojanov zakon.
Scenarij in režija: Marko Šantić / Igrajo: Primož Pirnat, Mojca Fatur, Zvezdana Mlakar, Gregor Baković, Igor Rojc.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Nocoj v Kulturi med drugim o koncertu v Križevniški cerkvi v Ljubljani z naslovom Rokokojske variacije, nastopil bo Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije. Bili pa smo tudi v Kostanjevici na Krki v Galeriji Božidar Jakac, kjer razstavlja akademski slikar Jože Marinč.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V globinah Atlantika, še najbližje južni obali Španije, Frank Wild (igra ga Stanley Tucci), strasten in premožen iskalec podvodnih zakladov, odkrije potopljeno ladjo, ki je prevažala tovor, katerega vrednost ocenijo na 500 milijonov dolarjev. Ko Wild objavi najdbo ogromne količine zlatih in srebrnih kovancev, se začne bitka, komu bogastvo pripada. Pri španskem ministrstvu za kulturo predvidevajo, da so odkrili svojo davno potopljeno ladjo La Fortuna. Nalogo, da to preveri, dobi Álex Ventura, novinec na ministrstvu. Pridružita se mu energična in brezkompromisna Lucía Vallarta, strokovnjakinja za pomorsko dediščino, in Jonas Pierce, izkušeni odvetnik za pomorsko pravo, ki Wilda dobro pozna. Zapletov in bitke s časom ne manjka, predvsem za mladega in neizkušenega Álexa pa je dogajanje izjemna življenjska izkušnja.

Nadaljevanko je režiral oskarjevec Alejandro Amenábar. Posneta je po španskem stripu, ki ohlapno izhaja iz resničnih dogodkov. Leta 1804 je britanska mornarica namreč potopila špansko ladjo, ki je prevažala osupljivo bogastvo. Leta 2007 jo je odkrilo ameriško podjetje, specializirano za iskanje podvodnih zakladov. Najdba je sprožila mednarodno sodno bitko glede lastništva.

1. del:
Mladi diplomat Álex Ventura nastopi prvo službo na ministrstvu za kulturo v Madridu. Še sanja se mu ne, da se sredi Atlantskega oceana dogaja nekaj, kar mu bo spremenilo življenje: ameriški iskalec podvodnih zakladov Frank Wild in njegova posadka odkrijeta razbitino španske fregate, ki se je potopila pred več kot dvesto leti in z njo milijone dolarjev vredni srebrniki in zlatniki. Začne se diplomatski spor med ZDA in Španijo: čigava last je največji potopljeni zaklad vseh časov? Álex in Lucía, mlada strokovnjakinja za varstvo kulturne dediščine, sta trdno odločena, da bosta sodobnim piratom prekrižala načrte.

LA FORTUNA / Španija, ZDA / 2021
Scenarij: Alejandro Amenábar, Alejandro Hernández
Režija: Alejandro Amenábar
V glavnih vlogah: Stanley Tucci, Álvaro Mel, Ana Polvorosa, T'nia Miller, Clarke Peters, Karra Elejalde, Manolo Solo, Pedro Casablanc, Blanca Portillo, Pilar Berges, Lelé Guillén

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov