Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 18. avg. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 18. avg.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Poletna vročina. Rija in Krokodil se gresta kopat v bazen. Za kopalce v bazenu obstajajo pravila. Prepovedano je jesti, se potapljati in, ojoj, živali ne smejo v bazen. Rija gre sama plavat. A Rijina napihljiva račka poči. Pa tako rada bi plavala s prijatelji. Plavalna blazina Krokodil ji priskoči na pomoč.

Rija pričakuje obisk nove prijateljice Suzane. Rada bi bila najboljša gostiteljica, zato se uri v vsem, kar počno najboljši prijatelji. Najbolj nestrpno pričakuje čajanko s piškoti. Ko pride Suzana, je Krokodil odveč. A tudi Krokodil si najde najboljšo prijateljico in lažje kot Rija doseže škatlo s piškoti. Zdaj so vsi vabljeni, da se mu pridružijo na čajanki.

Ko se začne Žarko zaradi močnega kolcanja napihovati in dvigovati v nebo, se morajo Živa in druge živali z dvorišča domisliti rešitve in ga spustiti nazaj na tla. Po nekaj neuspelih poskusih odkrijejo pravo rešitev: riganje!

V šoli je dan pošastnih knjig in vsi so našemljeni v svoje najljubše knjižne junake. Pikica pa je žalostna. Ni ji všeč njen punčkasti kostum Pepelke. Ji Bučko lahko pomaga in jo spremeni v najbolj pošastno Pepelko v deželi?

Boni se ne more umiriti, medtem ko bi se Bubi in Bibi pred nočno pustolovščino rada naspala. Ko mami sova prebuja sovice, da se pripravijo na odhod, je Boni zaspana, ker se je igrala, namesto da bi spala. Očka sova jim pove, da bodo ponoči spoznali nekatere nočne živali. Bibi opazi skunka in očka mu razloži, da skunki pršijo smrdljivo tekočino, kadar se počutijo ogroženi. Raztresena Bubi bi skunka rada pobožala, ta pa res zasmradi vso okolico. Ko Bibi nato v daljavi opazi škržata, jim mami in očka razložita, da imajo sove ponoči ostrejši vid. Trije netopirji sovicam povedo, da so oni tisti, ki po gozdu trosijo semena in ga tako pomagajo obnavljati. V domačem gnezdu mami sovicam zapoje pesmico »Dobro jutro, lahko noč«.

Boti zbira podatke o smrdljivem Rigcu. Kadar ta rigne, zasmradi vso okolico, da celo rože ovenijo! Boti se zavzeto loti zbiranja podatkov, a mu nalogo otežijo dremavi vohljački, ki se poženejo v beg pred neprijetnim smradom in še Botija zvlečejo za sabo.

Ko mali Timotej in pasavec gledata zvezde, srečata majhne, zelo stare drobce svetlobe. Povabijo ju, da vidita, kako so nastali in kako je pred davnimi časi nastalo vesolje.
Fotoni, ki potujejo po vesolju, prihajajo od zvezd. Obstajajo pa tudi zelo stari fotoni, ki so nastali mnogo pred zvezdami. Sprostili so se ob nastanku vesolja.

Lara po nesreči pokvari Tinovo letalo, zato ga želi sama odnesti v popravilo. Žal pa se izkaže, da so trgovino in popravljalnico igrač preselili na drugo ulico. Na poti do tja Lara se Lara izgubi, k sreči pa ji zvezdica pokaže pravo pot.

Cofek se z očkom odpravi na potovanje, da bi, kot štorklja Neža, ustvaril nepozabne spomine. Ko se njun splav začne potapljati, ugotovi, da lahko pustolovščino doživi tudi v domačem gozdu.

Da mu mama ne bi postrigla krempljev, se Cofek pretvarja, da jih potrebuje za igro. Supermedo brez krempljev ne more biti superjunak! Superkremplji pa povzročajo same težave ...

Ognjenik je dejaven in mali grahozavri se lahko igrajo eno svojih najljubših iger – pihalnik. Sedejo na gejzir, ki jih z vročim zrakom izstreli visoko v nebo. Rdečka je prevelika za gejzirjeve luknje, zato se ne more igrati z njimi. Nenadoma pa kokosodon, na katerem sedi, močno kihne.

Bagira in Balu spita, Mavgliju pa je dolgčas, zato Baluju izmakne očala. Ko z njimi hodi po džungli, jih izgubi. Tabaki jih najde in odnese. Mavgli mora najti očala, preden se Balu zbudi.

Gregor si pri gradnji koče za svojo psičko zlomi prst. Zelo ga boli, a šele Zim, Zam in Zum mu pokažejo, kakšne so njegove kosti in kaj je treba storiti, da se bodo zacelile.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Pip zase in za Poko zasnuje zabavno pustolovščino. Čemerni kamenček morata vrniti v skrivno jamo. Nalogo morata opraviti prej, preden se bodo vsem od strahu začela šibiti kolena. Pridruži se jima Jasmina in Poka se strinja, da se podajo na goro brez imena. Pridruži se še Zak, ki se prvi povzpne do vrha in jo zato lahko poimenuje. Izmisli si smešno ime, čeprav bi morala biti Pipova gora. Pip se počuti opeharjen. Še bolj ga prizadene, ko se pridruži Francka in ji Poka zaupa najpomembnejšo nalogo: spustiti kamenček v jamo. Ko Poka opazi Pipovo potrtost, ji ta pojasni, da je vsem razdelila igrice, ki so bile namenjene le njima. Poka se zave svoje nepremišljenosti in igro poživi z novo domislico. Ker se zaradi kamenčka vsem od strahu zašibijo kolena, mu mora Pip zapeti uspavanko, da bo čim prej zaspal. Prijatelji so rešeni, Pip pa superjunak.

Oči se z Brino in Binko pelje na odpad, kjer bodo v zabojnike odvrgli odvečno staro šaro. Med vožnjo se pohvali, da je najboljši v vsem, kar počne. Ko ga Brina zaloti, da so med to staro šaro tudi njene stare risbice, se užaljena sprašuje, ali je res najboljši oči na svetu.

Egon in Ajda med igro z žogo prevrneta očkov lonec z ratatujem, ki ga je pripravil za večerno zabavo. Le kaj naj storita? Najbolje bi bilo skuhati novega. Recept je videti preprost, a ko hočeta na vrtu nabrati zelenjavo, naletita na prvo oviro. Poletje se preveša v jesen in zadnja poletna zelenjava je uvela ali nagnita.

Vas zanima, kaj sta motnja pozornosti in prekomerna aktivnost? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, zakaj možgani včasih delujejo drugače in se nekateri ljudje težko zberejo in ne strpijo pri miru.

Ernest postane čuvaj v muzeju, da lahko Celestinca v njem slika. Nenadoma pa izgine dragocena slika in Ernest postane glavni osumljenec!

Zdravnica Mica in Tinko se poglobita v delovanje možganov človeka z avtizmom. Avtizma se ne moremo znebiti, lahko pa se ga naučimo obvladovati.

V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.

Mladički so odlični raziskovalci. Mali dihurji so zelo živahni. V divjini živijo v brlogih, zato je zelo pametno, da se naučijo raziskovanja. Na Antarktiki se mali Weddllov tjulenj prvič odpravi pod vodo. Leopardji mladiči morajo plezati, ko z mamo raziskujejo rečni breg. Mali glavoč pa se znajde pred gromozansko oviro – splezati mora na vrh slapu.

Vsak mladiček ima svojo najljubšo hrano. Za surikate je okusna poslastica škorpijon. Mladiči rakunskih psov na Finskem se pred prihodom zime pošteno najedo. Beloglave kapucinke pa počakajo na oseko in gredo na obalo iskat slastne školjke. Potem se jih naučijo treti.

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

V glasbeni vizualizaciji predstavljamo Orkester Mandolina Ljubljana, edino zasedbo v Sloveniji, ki je na svoji glasbeni poti izbrala mandolino. Vizualizacijo so posneli na slikovitih krajih ob Ljubljanici in v arboretumu v okolici Ljubljane. Glasbeni spored sestavljajo priljubljene skladbe: Cvetje v jeseni Urbana Kodra (iz istoimenskega filma), istrska ljudska Dajte, dajte (v priredbi Vlada Batiste) ter Grška suita Luce Mereua. Orkester Mandolina trenutno vodi dirigent Andrej Zupan, njegovi začetki pa segajo v leto 1974, ko je glasbeni zanesenjak Slavko Kokalj zbral okoli sebe skupino ljubiteljev tega brenkala. Večina glasbenikov se je igranja mandoline naučila v orkestru in pozneje na seminarjih, predvsem v tujini. Orkester se lahko pohvali s številnimi domačimi in tujimi nagradami.

27. oktobra 1986 so se na pobudo papeža Janeza Pavla II. v Assisiju zbrali predstavniki vseh velikih svetovnih religij in molili za mir. Navdih za molitveno srečanje je bil sv. Frančišek, ki predstavlja simbol miru, sprave in bratstva. Je človek za vse čase, saj s svojim mišljenjem, duhovnostjo, delom in življenjem nagovarja tudi današnji čas. Iz molitvenega srečanja in želje za mir v svetu se je rodil duh Assisija, svetovno molitveno gibanje, ki živi in raste že tri desetletja.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

OdBita pot nas tokrat pelje na črno celino – Afriko. Bit in njegov brat Anže se odpravljata na neverjetno pustolovščino, ki docela spremeni njun pogled na življenje v Sloveniji in nasploh. Na tokratni odbiti poti se spoznata z dobrodelnikom Asiimwejem iz Ugande, ki ju povabi, da obiščeta ter spoznata njegovo domačo vas in njene ljudi ter kulturo.
Brata Sever njegova zgodba globoko gani. Navdušena nad zgodbami in lepotami Ugande začneta spoznavati lokalno prebivalstvo in njegov način življenja. Kmalu ugotovita, da imajo domačini povsem drugačne vrednote kot Evropejci.
Med obiskom se srečata z Asiimwejevo skupnostjo in izvesta več o njegovih aktivnostih, ki so namenjene pomoči lokalnim prebivalcem. Spoznata ga kot strastnega filantropa, ki svoje življenje posveča pomoči ljudem v stiski in izboljšanju življenja tistih, ki živijo v revščini.
Nad Asiimwejevim delom sta tako navdušena, da se odločita pomagati tudi na svoj način. Z lastnimi sredstvi in sredstvi prijateljev ter partnerjev dobrodelno pristopita k pomoči ljudem v Ugandi.

Brata Sever svojo afriško odisejado nadaljujeta v Ugandi.
Mzunguja oziroma bela človeka, kot ju kliče lokalno prebivalstvo, dobita v poklon prava afriška oblačila.
Skupaj s prijateljem in vodnikom Asiimwejem se odpravita na raziskovanje afriške narave. Na bližnjem otoku sredi Ugande odkrijeta pravcato malo slovensko zapuščino.
Ob druženju z lokalnim prebivalstvom spoznavata, kako drugačno od našega je življenje na afriški celini.
Raziščeta tudi osrčje goratega nacionalnega parka, kjer se nahaja eno izmed redkih še neokrnjenih habitatov za visokogorske gorile. Pot ju nato vodi proti Ruandi.

Obiskali smo Istrane in Primorce v Prekmurju, ki so Jadransko morje zamenjali za Panonsko. Muzej v naselju Pince Marof spominja na lesene barake iz leta 1922, ko je nastala vas Benica in so zrasle prve hiše prvih priseljencev. Med obema svetovnima vojnama je Primorska izgubila tretjino svojega ozemlja in četrtino prebivalstva. 80.000 Primorcev se je pred naraščajočim fašizmom izselilo v zahodno in srednjo Evropo, nekateri na območja nekdanje Kraljevine SHS, kasneje Jugoslavije, precej se jih je preselilo v Prekmurje, kjer so med leti 1921 in 1935 ustanovili pet kolonij.

Kaj skriva pozabljena vasica Ajdna pod Stolom, ki leži pod Stolom in s svojim izročilom o Ajdovski deklici od nekdaj vznemirja domačine? V poznoantični vasici je na ogled postavljena osupljivo bogata arheološka dediščina, z izkopanimi zidovi in pokritimi objekti, ki pričajo, da je bilo na majhnem prostoru kar 27 objektov in preko dvesto prebivalcev, ki so imeli kar dve cerkvici. V eni izmed njih domišljijo buri ženski grob v osrednjem delu cerkve, ki naj bi bil po nekaterih domnevah celo grob Ajdovske deklice. Zadnja izkopavanja so na Ajdni potekala med letoma 1999 in 2004, ko so na dan nepričakovano prišli tudi predmeti iz 9. stoletja, iz časa staroslovenske kneževine Karneole s središčem v Karniju (današnji Kranj).

V oddaji tudi več o Časarovem mlinu, ki je v dolini Ratkovskega potoka zaščiten kulturno-tehnični spomenik. V njem je zanimiv stroj na lesni plin in Francisova turbina.

Bili smo prav v špici zvonika piranske cerkve Svetega Jurija in odkrivali zaklade sakralne dediščine v župnijskem podzemlju. Piran, ki ima kar 600 let dolgo povezavo z Benetkami, je imel v svoji zgodovini kar 23 cerkva, zdaj jih je aktivnih še deset, pri čemer so nekatere v zelo slabem stanju.

Pustolovska družinska drama. Po nekaj letih življenja s teto Dete je mlada sirota Heidi prispela v švicarske Alpe k starejšemu dedku Alpöhiju. Čeprav je Alpöhi znan kot strašen samotar, kmalu vzljubi Heidi. Naslednjih nekaj let Heidi srečno odrašča s svojim dedkom, čeprav želi obiskovati šolo v vasi z drugimi lokalnimi otroki. Nekega dne se teta Dete nepričakovano vrne in Heidi odpelje s seboj v Frankfurt. Tam Heidi postane spremljevalka in pomočnica sovrstnici Klari, deklici iz premožnejše družine, ki je invalidka. Heidi se težko privadi na fino družbo, a se zelo poveže s Klaro …

Izvirni naslov: HEIDI / Nemčija, Švica, 2015 / Režija: Alain Gsponer / Scenarij: Petra Biondina Volpe / Igrajo: Bruno Ganz, Katharina Schüttler, Maxim Mehmet, Jella Haase, Michael Kranz, Peter Lohmeyer, Hannelore Hoger, Markus Hering, Heinrich Giskes, Isabelle Ottmann, Peter Jecklin, Anuk Steffen, Rebecca Indermaur, Christoph Gaugler, Kathrin Susanne Rieger

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip in Poka se igrata v parku, kjer Pip najde zanimivo palčko. Z njo brska po peskovniku in naleti na staro Pokino igračo. Zato je to srečna palčka. Pipova srečna palčka je res koristna, saj pomaga prijateljem – reši Lisjakov sladoled, sklati Zakov klobuk in izbeza Jasminin najljubši kostanj. A od srečne palčke vsakič kaj odpade: list, vejica ali pa kljukica. Pipa to vznemiri, boji se, da palčka izgublja svojo čarobno moč in njemu ne bo več mogla prinesti sreče. Ko Poka v ribniku zagleda nemočno pikapolonico, ki ne zna plavati, Pip spozna, da je njemu sreča bolj naklonjena kot drugim. S srečno palčko rade volje reši pikapolonico.

Mahdi Tnesh je sirski begunec, ki je prispel na Nizozemsko septembra 2015. V Siriji je igral v državni nogometni reprezentanci in dobro zaslužil. Po materini smrti mu je oče svetoval, naj zapusti domovino. Mahdi je prek Turčije prišel v Grčijo, od tam pa na tovornjaku na Nizozemsko. Na Nizozemskem so ga selili iz enega begunskega centra v drugega in ni vedel, ali bo smel ostati v državi. Nato je srečal Stijna Kooymana. Stijn je športni trener in Mahdiju želi pomagati pri uresničitvi njegovih sanj – postati poklicni nogometaš. Dokumentarni film sledi njegovim prigodam in prikazuje, kako si Mahdi poskuša ustvariti novo življenje na Nizozemskem.

Vse kaže, da se nameravata Poppy in Dickie poročiti. Nekateri člani družine ju skušajo ustaviti, pri tem pa ne vedo, da imata isti načrt tudi Teddy in služkinja Rose.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zvezdniška peka Tom in Chrissie Larkton v neposrednem prenosu po spletu oboževalcem predstavita obnovljeni mlin Chrissiejinih staršev in novo, povsem organsko pekarno. Chrissie se vrne v pisarno, kjer najde torto. Ko zareže vanjo, ugotovi, da je torta pravzaprav grožnja. Barnaby kljub dopustu pride v službo, ker beži pred Sarahino prijateljico, ki je prišla na obisk iz Kalifornije. Po naročilu šefov morata z Winterjem raziskati vaški spor in srhljivo torto, kar pa je Barnabyju pod častjo …

MIDSOMER MURDERS (XXIII.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Jeff Povey, Julia Gilbert
Režija: Roberto Bangura, Gill Wilkinson, Paul Gibson, Leon Lopez
V glavnih vlogah: Neil Dudgeon, Nick Hendrix, Fiona Dolman, Annette Badland

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

22:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Sven Yrvind, rojen leta 1939, se že 60 let posveča načrtovanju trajnostnih jadrnic, ki jih preizkuša na potovanjih v daljne kotičke Atlantskega oceana. V morskih širjavah razglablja o zablodah sodobne potrošniške družbe. Svoje poglede na gradnjo tako jadrnic kot človeka predstavlja v knjigah in tudi v dokumentarnem zapisu, ki ga je več let soustvarjal na samotarskih oceanskih potovanjih. Prvo tako potovanje se začne na Irskem, od koder se neugnani Yrvind (ali Tromba) v 80. letu napoti proti odročni Novi Zelandiji.

PHILOSOPHER OF THE SEA / Švedska / 2023 / Režija: Andreas Eidhagen

V organizaciji Slovenskega narodnega gledališča Maribor in Festivala Maribor je zazvenel koncert pod vodstvom gostujočega avstrijskega dirigenta Wolfganga Harrerja. Simfonični orkester SNG-ja Maribor je kljub oteženim razmeram med epidemijo koronavirusa predstavil uspešen koncert z izvedbo 1. Simfonije L. van Beethovna.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov