Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 21. avg. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 21. avg.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kaj je skrivnostni glas, ki odgovarja Zmediju? In kako bo netopirček našel pot v temi? Kaj pa, če je glas odmev, ta pa način, kako se netopir znajde v okolju?

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Gospod Barker ima strto srce in Ava se takoj domisli učinkovitega zdravila za ljubezenske tegobe: s prijatelji mu priredi zabavo za rojstni dan. Glavna zvezda zabave je sladoledna torta v obliki rubikove kocke. Kyle jo odloži v zamrzovalnik. Ko jo hočejo Ava, Maudie in Ezra odnesti slavljencu, pa je tam samo prazna polica. Kdo se je polastil poslastice? Prav nihče, samo Kyle je poskrbel za to, da je iz sladoledne torte nastal staljen sladoledni zmešanček.

Nate se sprašuje, kako je mogoče, da nimajo nobenega koncerta. Boji se, da bi skupina razpadla.
V Palačo pride Danova sestra Jess. Ko se Dan znajde v zadregi, ker plesna učiteljica zamuja, zato jo Jess nadomesti. Tečajniki so navdušeni. Potem v restavracijo pride Danov prijatelj, ki se ukvarja z raperskimi boji.

Tim igra videoigre, Izidor jih ne. Da bi srednješolska prijatelja imela še eno skupno dejavnost, se Tim odloči Izidorju pokazati zabavno igro Fall Guys. Bo igra, kjer kot prikupni fižolčki tekmujemo brez milosti, Izidorja pritegnila?

Igralci videoiger se ob igranju pogosto tudi snemajo in predvajajo na spletu. Eden izmed njih je Anton, ki je s tem pridobil tudi precej oboževalcev. Med njimi je Nejc. Z Antonom se bo ta tokrat srečal prvič in ga z videoigro LEGO® The Hobbit poskušal prepričati, da igro posname za svoj kanal na YouTubu. Za Nejca ima igra namreč prav posebno čustveno vrednost. Mu bo uspelo?

Meja med slengom in argojem je precej zabrisana. Argo je specifičen, celo tajni govor, ki ga ljudje uporabljajo, da jih drugi ne bi razumeli, sleng pa je način govora iste generacije, ki omogoča večjo, bogatejšo izraznost in nemalokrat prehaja meje spodobnega. S slengom se govorci upirajo avtoriteti in podirajo tabuje. Nanj vpliva to, kar je trenutno aktualno, zato se od vseh interesnih govoric najhitreje spreminja.
Našo pozornost je pritegnila Izola s svojim slengom, katerega slovar sta sestavila in uredila mlada Izolčana MIRNA BUIĆ in ERIK TOTH. Tudi izolski sleng je zaživel na Facebooku in se zaradi izolske srčnosti in medsebojne povezanosti razvil v dobrodelni projekt. Za Izolane je namreč kljub večkulturnosti značilen močan lokalpatriotizem, ki je temelj za razvoj izolskega slenga. Ta je kombinacija slovenščine, italijanščine in jezikov nekdanje Jugoslavije, ki najslikoviteje živi med tamkajšnjimi nogometnimi navijači RIBARI, potomci delavskega razreda, ki se je v času Delamarisa, Mehanotehnike, Stavbenika, Ladjedelnice ... s trebuhom za kruhom priselil z Balkana.
Predstavnik mlajše generacije Ribarov je tudi bratranec RUDIJA BUČARJA, izolski raper DRILL, ki rapa v izolskem slengu.
Eden najbolj prepoznavnih Izolanov DRAGO MISLEJ - MEF nam je razložil, da je Izola Jugoslavija v malem, Ribari pa njeni potomci, katerih slogan »Ljubimo tebe več kot sebe« najlepše oriše pripadnost Izolčanov temu nekdaj ribiškemu mestu.
Dokumentarni film nam izolski sleng poleg odlične glasbe približa tudi z animiranimi ilustracijami mlade avtorice MINE PAVLIN NARDIN, ki je z zabavnimi karakterji klepetavih golobov oz. mestnih ptičev upodobila samosvojo identiteto urbane mladine.

Priprave na Polonino in Blaževo skrivno poroko so se dogajajo dobesedno čez noč. Vanje se vključi Polonin vsestranski poslovni partner Peter Greenberg, slovenski Američan, ki je med drugim opravil izpit za matičarja in lani poročil babico in dedija. Mladoporočenca ne marata pompa in se odločita za pravljično poroko na morju, kjer naj bi ju spremljali le otroci. Zato ničesar ne razkrijeta do zadnjega trenutka, da Meta in ostali ne bi izvedeli in s svojim vmešavanjem pokvarili romantike. Njuni načrti pa kot vedno ne ostanejo dolgo skrivnost ...

Lepota Azorov je brezčasna. Vulkani spominjajo na nastanke našega sveta, a obdobje nedolžnosti je morda opis, ki je bližji našemu štetju. Nikjer ni velikih letovišč, so pa ozke ulice, slikoviti trgi. Majhne taverne ter v njih enostavni in okusni prigrizki, ki tako zelo definirajo portugalsko gostoljubnost. Mojca Mavec nam bo predstavila vulkanski arhipelag sredi Atlantika, ki spada pod Portugalsko, pa čeprav je že na pol poti do Amerike. Azori so skupek devetih otokov, treh prestolnic in nekaj več kot 236.000 ljudi. A vsak otok je edinstven in samosvoj.

V zunanjepolitični oddaji Globus podrobno analiziramo pomembne svetovne dogodke in skupaj z domačimi in tujimi poznavalci ugotavljamo vzroke zanje in njihove posledice.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Mahdi Tnesh je sirski begunec, ki je prispel na Nizozemsko septembra 2015. V Siriji je igral v državni nogometni reprezentanci in dobro zaslužil. Po materini smrti mu je oče svetoval, naj zapusti domovino. Mahdi je prek Turčije prišel v Grčijo, od tam pa na tovornjaku na Nizozemsko. Na Nizozemskem so ga selili iz enega begunskega centra v drugega in ni vedel, ali bo smel ostati v državi. Nato je srečal Stijna Kooymana. Stijn je športni trener in Mahdiju želi pomagati pri uresničitvi njegovih sanj – postati poklicni nogometaš. Dokumentarni film sledi njegovim prigodam in prikazuje, kako si Mahdi poskuša ustvariti novo življenje na Nizozemskem.

Po dolgi poti alpinističnega udejstvovanja Evo do naziva alpinistke loči le še izpitna tura. Pri pripravah ji s svojimi nasveti in izkušnjami pomaga Lidija Honzak, ki nam skupaj s Tino Di Batista in komisijo za alpinizem predstavi razvoj samega programa za alpiniste skozi zgodovino. Skozi zgodbe posameznic je začutiti, kako je položaj žensk v alpinizmu skozi leta napredoval do enakopravnosti, ki so je deležne sedaj.

Umetna inteligenca vse bolj prodira tudi v kreativno industrijo, saj je z novo tehnologijo mogoče pisati romane, ustvarjati zapletene glasbene simfonije in kopirati slike svetovnih slikarskih mojstrov. V oddaji raziskujejo fenomen chatGPT, ali je umetna inteligenca lahko ustvarjalna sama po sebi, kdo je lastnik teh del in zakaj se umetne inteligence bojijo celo v Hollywoodu. Medtem ko so nekateri veseli pomoči strojev pri ustvarjanju umetnin, pa drugi opozarjajo, da bo nova tehnologija izrinila umetnike.

Avtorica: Nataša Žunić

A Nagyító alatt című adásban az impozáns várpalotai Zichy-kastélyban székelő Trianon Múzeumé lesz a főszerep.

V oddaji Pod drobnogledom bo imel glavno vlogo Muzej Trianon, ki se nahaja v impozantnem dvorcu Zichy v Várpaloti.

Paul se trudi okrog Michelle. Povabi jo k sebi na večerjo in Michelle kljub prvotnemu nasprotovanju sprejme povabilo.
Ariane zagrozi Dirku, da bo vsem povedala za njegovo hlinjenje ohromelosti, če Lindi ne prepreči, da bi vzorec DNK-ja poslala na Tajsko. Dirk se na vozičku zapodi za nekdanjo ženo, ki je že odšla na pošto.
Hildegard posvari Roberta, naj se ne igra z Vanessinimi čustvi. Tudi Robertov oče ima pomisleke glede sinove zveze z mlado receptorko.
Michael se potrt vrne iz Hamburga, kjer mu sploh ni uspelo, da bi se srečal z Natascho. André ga zaman skuša tolažiti.
Franzi najde časovno kapsulo, ki jo je nekdo zakopal pred davnimi leti. Z malo sreče najde tudi njena lastnika.
Vanessa ima težave s sestavo razporeda dela, povrhu vsega jo Bela prosi, naj ga ne načrtuje več v izmeno z Lucy. Ta si puli lase, ker je naenkrat izgubila oba svoja moška, poleg tega je ljubosumna na Michelle, ko vidi, da je ta prišla na zmenek s Paulom.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Mali Timotej ima prijatelja krta, s katerim dela snežene kepe. Mislita, da sta naredila največjo sneženo kepo v vesolju. Ampak ta ni nič proti Jupitru! Ta planet jima bo pokazal, kako je postal tako velik. Nekoč davno je bil kamenček ...

Bučko se razjezi na Pikico, ker ga neprestano oponaša. Bo lahko zakrpala njuno prijateljstvo in mu razložila, zakaj ga tako rada oponaša?

Cmokci naletijo na različne predmete, ki oddajajo živalske zvoke. Radovedni prijatelji se zvokom smejijo in jih posnemajo. Le Modri cmokec na veselje drugih ves čas samo mijavka.

Matej Avanzo je zaljubljen v košarko; v povezavi z njo je bil že vse razen sodnika – igralec, trener, direktor, predsednik, novinar, vodja prizorišč, raziskovalec in še kaj. V poslovnem svetu je predvsem zaljubljenec v športni marketing in kreativec od glave do peta, pravi. Njegovo podjetje Spontanzo in zagnana ekipa, v kateri je pet rednih sodelavcev, se ukvarja z organizacijo dogodkov vseh vrst, od najpomembnejših tekmovanj in priprav vrhunskih športnikov do projektov zunaj športa, denimo predstav in koncertov na največjih slovenskih prizoriščih. V podjetju so razvili tudi blagovno znamko rekvizitov za timbildinge, imenovano SportFun. Avanzo, po izobrazbi diplomirani socialni delavec, je bil leta 2020 tudi pobudnik akcije Botrstvo v športu, humanitarnega projekta, ki se je v štirih letih odlično razvil, še večji zagon pa dobil s poslovilno tekmo Gorana Dragića in projektom Noč zmaja, ki ga organizirata podjetje Spontanzo in Fundacija Gorana Dragića. Dogodek, na katerem se bodo zbrala največja imena svetovne košarke, bomo 23. in 24. avgusta lahko spremljali tudi na programih RTV Slovenija.

V Dnevno sobo k Bernardi Žarn prihajata pevka Helena Blagne in njena osebna trenerka Andreja Semolič. O močni volji, odrekanju in naporu, ki ga je potrebno vložiti v dober izgled in dobro počutje, saj se nič ne zgodi samo od sebe. Tudi o tem, kako nujno je ohranjati kondicijo za pevske nastope.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Romantična drama. V majhnem mestecu na otoku Majorka se po dolgih letih srečata sestri Anna in Marina, ki so ju ločili, ko sta bili še najstnici. Do srečanja pride zaradi nenavadne dediščine. Odtujeni sestri naj bi na Majorki prodali pekarno in trgovino, ki sta jo podedovali po skrivnostni ženski, o kateri ne vesta nič. Sestri sta do zdaj živeli popolnoma različno: medtem ko Anna skoraj nikoli ni zapustila otoka in je nesrečno poročena s človekom, ki ga ne ljubi več, je Marina nekakšna zdravnica brez meja, veliko potuje in dela za nevladno organizacijo. Čeprav različni, želita sestri priti do dna skrivnostni darovalki. A to ne gre brez pogrevanja starih družinskih zamer, glajenja medosebnih sporov in premoščanja časovnih in krajevnih razlik med sestrama …

LEMON AND POPPY SEED CAKE / PAN DE LIMÓN CON SEMILLAS DE AMAPOLA / SPAIN, LUX / 2021
Režija: Benito Zambrano / Scenarij: Benito Zambrano po istoimenskem romanu Cristine Campos / Igrajo: Elia Galera, Eva Martín, Mariona Pagès, Marilú Marini, Tommy Schlesser, Claudia Fazi, Ana Gracia, Pere Arquillué, Bella Agossou, Almudena Rey, Nansi Nsue, Joseph Ewonde, Natalia Monroy …

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Lucía se pridruži Álexu in Jonasu v Atlanti, kjer morajo pripraviti vse potrebno za prevoz zaklada v Španijo. Toda Frank Wild ne odneha in še naprej poskuša preprečiti, da bi 500 milijonov dolarjev vredni zlatniki in srebrniki prišli v španske roke. Ko sta tovornjaka z dragocenim tovorom naposled na poti v letalsko oporišče, ju začneta zasledovati skrivnostni vozili. Vendar se drzna avtoprevoznica in njeni sinovi, ki jih je Álex najel za to nevarno nalogo, znajo znebiti zasledovalcev.

LA FORTUNA / Španija, ZDA / 2021
Scenarij: Alejandro Amenábar, Alejandro Hernández
Režija: Alejandro Amenábar
V glavnih vlogah: Stanley Tucci, Álvaro Mel, Ana Polvorosa, T'nia Miller, Clarke Peters, Karra Elejalde, Manolo Solo, Pedro Casablanc, Blanca Portillo, Pilar Berges, Lelé Guillén

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov