Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 20. okt. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 20. okt.

Boris praznuje rojstni dan. Lepo se obnašaj, Krokodil. Danes nisi ti v središču pozornosti. Danes je Borisov dan. Tudi darilo je zanj. A je tako posebno, da se Rija s težkim srcem loči od njega.

Žarko in Živa komaj čakata, da bosta lahko jedla koruzo, ki je zrasla na njivi. Toda ko gre Žarko na polje, da bi jo pohrustal, prileti vrana in jo odnese. Živa preganja vrane, a se je ne bojijo. Oslička morata narediti nekaj strašnega, da bosta odgnala vsiljivce.

Pošasti se odločijo, da bodo posnele igrani film o zmajski brigadi. Ko pa gospa Jokinstok s strojčkom za pokovko zaide v težave, ji prihiti na pomoč prava zmajska brigada.

Bubi, Boni in veveriček zlagajo kamenčke in se trudijo postaviti višji stolp, kot je Bibijev. Bibi v gozdu išče kamenčke. Vrne se s skrivnostnim odkritjem: našel je orjaško drevo s sovjimi očmi! Svojo malce pretirano zgodbo pripoveduje skupinici gozdnih živali, nato jih pelje pogledat to čudo. Vidijo, da drevo ni tako veliko, res pa ima oči. Veveriček meni, da so oči sovje, lisička pa verjame, da je sova skrita v deblu, zato Bibijevo odkritje ni prav nič skrivnostno. Nenadoma pa ti očesi odletita. Sploh niso bile oči, bila so metuljeva krila! V domačem gnezdu očka sovicam razloži, da so nekatere živali videti nekaj drugega, kot so v resnici. To je mimikrija. Mami pa Bibija okara, da je po nepotrebnem pretiraval, saj je bila že resnica dovolj skrivnostna in neverjetna.

Tipalke umetniškega pisanega Packona barvajo tla s pisanimi packami. Tudi Boti se pikčastim packam ne more izogniti. Videti je, da bo Packon popackal vse bleščeče prostranstvo. A kakšno presenečenje razkrije pogled izpod neba!

Ko se mali Timotej in krt gugata, krta odnese v vesolje. Mali Timotej se poda za njim in sreča čudne zvezde v ogromnem oblačnem mehurčku.
Nekatere zvezde se izmuznejo in zapustijo svoje sestrice ter z veliko hitrostjo odpotujejo po galaksiji. Taki zvezdi pravimo pobegla zvezda. Ko pobegla zvezda potuje skozi oblačne mehurčke, povzroči ogromne valove.

Lara in Tin ostaneta pri teti Katji, s katero naj bi obiskali planetarij, kar si Lara neznansko želi. Toda pripetijo se jim nevšečnosti, zaradi katerih zamudijo še zadnjo predstavo. Prijazna astronomka jih namesto tega povabi v zvezdarno, kar se izkaže za še lepše doživetje.

Cofek in Rina sta navdušena, spala bosta zunaj v šotoru! Toda ko ostaneta sama, jima tema in nočni zvoki burijo domišljijo. Da bi se pomiril, se Cofek odpravi na lov za svetilkami.

Tjaša zbira figurice iz jajčk presenečenja. Nenadoma pogreši malo želvo! Očka zaprosi za pomoč pri iskanju in skupaj se odpravita v najtemnejše kotičke pod Tjašino posteljo. Tam najdeta kačo iz nogavice, ki je želvo ujela v svoj svitek. Uspavanka jo uspava in Tjaša želvico hitro odpelje stran.

Ko Cofek sliši Joži improvizirati na trobento, se odloči, da bo vse počel po sprotnem navdihu: hodil bo po rokah, jedel nenavadne jedi, pomil posodo ... Spreminjanje navad je zelo zabavno!

Grahozaver Strok zasleduje žarečo čilitrigo v globine strašljivega gozda in se izgubi v labirintu drevesnih korenin. Izhod najde tako, da sledi zvokom Rdečke in prijateljev.

Mavglija, volka Faa in tigra Šir kana reka odnese čez slap. Mavgli mora premagati številne ovire, da vse spravi na varno … vključno s svojim sovražnikom.

Zmediju kruli v trebuščku, podobne težave pa ima tudi velikan Gregor. Tako se je namreč razveselil Zojine torte, da jo je pojedel s škatlo vred. Pogledati bo treba, kaj se dogaja v njegovem želodcu.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Pip na vrtu razvršča igrače, medtem pa prideta mimo Francka in Poka. Francka je takoj pripravljena pomagati. Igrače bo razvrščala v dve škatli: tiste v prvi bo Pip obdržal, one v drugi pa zavrgel. Pip je navdušen, Poka pa se težko loči od igrač, saj ima bujno domišljijo in bi se še z vsemi igrala. Pipu bi rada dokazala, kako zabavne so lahko zavržene igrače, pa nehote prevrne škatlo in ves Franckin trud se sesuje v prah. Pip ji očita, da je le v napoto, in Poka se užaljena zateče na igrišče. Ko so vse igrače razvrščene, Pip ne ve, kam bi s škatlama. Francka se hitro znajde in odpravita se k Poki. Pip se ji opraviči, ker je vzkipel, in Pokina domišljija spet lahko razpre krila.

Oči, mami, Brina in Binka se igrajo »skrivalnice«. Brina šteje do dvajset, preostali se poskrijejo. Bo Brina zmogla ostati zbrana in do konca odigrati igro »skrivalnice« ali pa se bo pustila zmesti svojim igračam, predvsem Ščebetavčku, ki ga je po dolgem času našla pod pomivalnim koritom?

Pomlad je tu in Ajda in Mici si želita pustolovščin. Očku se zdi, da sta premajhni, da bi se sami podali na dolgo pot, nato pa mu postane žal in pripravi jima presenečenje. Z Egonovo pomočjo ju pošlje na pustolovščino, ki ju pripelje do velikih svetovnih popotnikov.

Tinko se pretvarja, da ga močno zbada na desni strani trebuha malo pod popkom. Zdravnica Mica pojasni, da se mu je vnel slepič. Takoj mora k zdravniku, saj je slepič treba odstraniti.

Ernest je bolan in Celestinca ga skrbno neguje, a Ernest se otročje obnaša in zahteva, da je vse po njegovo.

Zdravnica Mica in Tinko pokažeta, kaj se zgodi, če si zlomimo kost. Takrat moramo nujno k zdravniku. Ta bo kost naravnal, nato pa bomo morali še nekaj časa počivati.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Ovce na svojem polju odkrijejo skrivnosten brenčeč predmet. Jon ga razišče in ugotovi, da je poln čebel, ki čredi zagrenijo življenje.

Tele se domisli, kako se bo izognila zvarkom iz šolske kuhinje. Tundri se zlaže, da so ribe njen kriptonit in jih zato nikakor ne sme jesti. Njeno zvijačo ponovi še Videk. Tundro prepriča, da ne sme piti mleka. Toda zdaj za rojstni dan ne bo dobil sladoleda. Za pomoč prosi Tele, ki zanj izdela protikriptonitsko napravo. Z njo na videz ozdravi Vidka, a žal ne preslepi Tundre, ki napravo preizkusi tudi na Zublju.

Televizija Slovenija bo prenašala bogoslužje iz župnije Kranj - Zlato polje. Maševal bo župnik Erik Švigelj.

V oddaji spremljamo dogodke v velikih verstvih doma in po svetu. Posamezna oddaja prinaša: poročila o najnovejših dogodkih v Sloveniji in svetu; čim bolj celovito poskušamo osvetliti verske prireditve in ustanove ter različne verske dogodke. Spremljamo umetniško ustvarjanje z religiozno tematiko. Z različnimi prispevki spregovorimo o družbeni in socialni razsežnosti vernosti ter spremljamo dialog med religijami - pozorni smo na etična vprašanja in področje človekovih pravic.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Petkova večerna oddaja z voditeljem Andrejem Hoferjem se osredotoča na slovensko narodno-zabavno, ljudsko in zabavno glasbo. Namenjena je tako mlajšim kot starejšim generacijam, osrednja nit oddaje pa so ustvarjalci, pevci, pevke, skupine in avtorji, ki oblikujejo domačo glasbeno sceno ter jo bogatijo s svojo popularnostjo in prepoznavnostjo.

V dnevno sobo prihaja slavljenec, ki prav 17. septembra praznuje 80 let. Alfi Nipič, ena največjih legend slovenske glasbe je spet v odlični kondiciji, v oddaji pa se bo spominjal svoje glasbene poti, na kateri je postavil številne glasbene mejnike.

Simpatična romantična komedija o ženski, ki se pripravlja na samohranilstvo

40-letna Frida je srečna z novim fantom Felixom in nekega dne izve, da je zanosila. Ko veselo novico obelodani partnerju, pričakuje vse kaj drugega kot to, kar jo čaka. Felix jo namreč nemudoma zapusti in se vrne k nekdanjemu dekletu, ki jo ljubi bolj kot Frido. Nosečnici se v enem dnevu poruši življenje, nenadoma ji tudi v službi ne gre več, njeno telo pa jo izdaja. Felixa poskuša dobiti nazaj. Spoprijatelji se z mladoletno sosedo, ki ji je v oporo v težkih časih.

Izvirni naslov: SWEET DISASTER / Nemški film, 2021 / Režija: Laura Lehmus / Scenarij: Ruth Toma / Igralci: Katharina Behrens, Mareile Blendl, Elisabeth Clark-Hasters

Pip zase in za Poko zasnuje zabavno pustolovščino. Čemerni kamenček morata vrniti v skrivno jamo. Nalogo morata opraviti prej, preden se bodo vsem od strahu začela šibiti kolena. Pridruži se jima Jasmina in Poka se strinja, da se podajo na goro brez imena. Pridruži se še Zak, ki se prvi povzpne do vrha in jo zato lahko poimenuje. Izmisli si smešno ime, čeprav bi morala biti Pipova gora. Pip se počuti opeharjen. Še bolj ga prizadene, ko se pridruži Francka in ji Poka zaupa najpomembnejšo nalogo: spustiti kamenček v jamo. Ko Poka opazi Pipovo potrtost, ji ta pojasni, da je vsem razdelila igrice, ki so bile namenjene le njima. Poka se zave svoje nepremišljenosti in igro poživi z novo domislico. Ker se zaradi kamenčka vsem od strahu zašibijo kolena, mu mora Pip zapeti uspavanko, da bo čim prej zaspal. Prijatelji so rešeni, Pip pa superjunak.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Nedeljsko popoldne je pogovorna oddaja z elementi humorja in glasbenimi točkami popularnih glasbenikov. Vodita jo prekaljeni voditeljski par: Bernarda Žarn in Jože Robežnik. Voditelja v oddaji gostita aktualne goste iz sveta zabave, glasbe, športa in kulture, studijsko dogajanje pa dopolnjujejo zanimivi prispevki s terena in glasbeni nastopi.

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Ko so novinarji izvedeli za novo ljubezen nizozemskega prestolonaslednika, se je Máxima Zorreguieta, ki je takrat živela v New Yorku, nenadoma znašla pod hudim pritiskom paparacev. Zaostrilo se je, ko so odkrili, da je njen oče Jorge Zorreguieta na koncu 70. in na začetku 80. let sodeloval z argentinskim diktatorjem Videlo. Oče, ki ji je pomenil vse na svetu, je nenadoma postal zločinec ...

Pogovori z zanimivimi osebnostmi iz najrazličnejših področij.

21:45
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Evropska unija se nenehno spopada z izzivi, tudi z vprašanjem jezika. Kako lahko pri 24 različnih jezikih Evropske unije v njenih institucijah zagotovimo nemoteno komuniciranje in enotne odzive na pereča vprašanja? K temu prispevajo tolmači evropskih institucij, ki v svojih malih tolmaških kabinah vsak dan spremljajo aktualne izzive v mednarodnih pogajanjih. Dokumentarna oddaja opozarja na kulturno in jezikovno raznovrstnost, ki je bistvena za pravilno delovanje edinstvenega demokratičnega sistema Evropske unije. Pričevanja tolmačev evropskih institucij gledalce spomnijo na pomen in zahtevnost tolmaškega poklica ter na zgodovinske dogodke, ki so odločilno zaznamovali Evropsko unijo.

THE DIPLOMATS OF THE SHADOWS / VINGT-QUATRE LANGUES, UNE EUROPE / 24 SPRACHEN, EIN EUROPA / Francija, Luksemburg / 2024 / Režija: Jean Crépu

Baritonist Matjaž Robavs in pianistka Andreja Kosmač sta na Ljubljanskem gradu predstavila izbor slovenskih samospevov. Grajske sobane sta napolnila s subtilnimi interpretacijami uglasbenih poezij skladateljev Lucijana Marije Škerjanca, Antona Lajovica, Frana Gerbiča in Frana Serafina Vilharja. Matjaž Robavs je končal študij solopetja na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost na Dunaju, v okviru katerega se je specializiral prav za interpretacijo samospeva in oratorija. Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu Dubravke Tomšič Srebotnjak in se specializirala predvsem za igranje komorne glasbe.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov