Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 12. avg. 2024

TV Slovenija 2 • Pon, 12. avg.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Dokumentarno feljtonska oddaja Sledi, ki nastaja v produkciji Televizije Maribor, je vsebinsko osredotočena na osebnosti, pojave, stvari ter objekte, katerih sledi so na najrazličnejših področjih dobile trajni pomen. Oddaja, ki ima dolgo tradicijo, na poljuden način razkriva še neznane dimenzije nemalokrat pozabljenih del, vrednot, pomnikov ter druge snovne in nesnovne dediščine, vredne naše pozornosti. Avtorska oddaja pa v 25 minutnem formatu pušča trajne Sledi za prihodnje rodove.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

Dobri dve leti po začetku silovite ruske invazije v Ukrajini je vzhodni del Evropske unije zajela panika. Finci, Litovci in Poljaki zgodovine niso pozabili, do Rusije ostajajo sumničavi. Ekipa Televizije Slovenija je prepotovala vse tri države ter se seznanila s ključnimi ukrepi za ohranjanje obrambne drže omenjenih držav. Koliko jedrskih zaklonišč je na Finskem, čemu Poljaki namenjajo največ pozornosti, kaj je Litovce spodbudilo, da so znova uvedli obvezno služenje vojaškega roka?

Avtorica oddaje: Petra Marc
Snemalec: Žiga Gašperin
Montažer: Matic Dolničar

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Val Sebald je pisatelj, ki se je pred življenjem na kopnem umaknil na otok. Tu živi med otočani in svojimi priljubljenimi ženskami, junakinjami različnih romanov o morju.
Odnosi z realnimi ženskami iz njegovega preteklega življenja so vezani na njegovo obredno pošiljanje sporočil v steklenici, ki jih meče v vodo. Resnične in literarne osebe pa združuje v en sam, njemu domač prostor, v katerem se njegovo življenje vedno bolj staplja z morjem in podvodnim svetom.
Na otok s skupino turistov pride Ivana, mlado dekle, ki se pojavi v Valovem življenju kot utelešenje njegove bržkone zadnje ljubezni, poosebljenje Ženske in vseh žensk. Mlado dekle je slikarka, ki Vala očara s svojim slikarskim svetom; Val pa njo privlači predvsem s svojim védenjem o morju in potapljanju. Čeprav preživita skupaj precej dni, pa tudi kakšen večer oziroma noč, mlado dekle zapelje – kot se za poletno avanturo spodobi – od Vala precej mlajši otočan. Ko Ivana odide, Valu za njo ostane samo slika otoka v snegu in težka melanholija, ki ga spremlja med samotnim potapljanjem v morske globočine.
Morju v času mrka je posnet po istoimenskem romanu Mateta Dolenca. V njem med drugim igrajo Boris Cavazza (Val Sebald), Ajda Smrekar (Ivana), Pia Zemljič (Albina Nevers), Damjan Cavazza (Jon Sebald Nevers), Brane Grubar (Ziko Fiamengo) in Lenča Ferenčak (Nives). Scenarij in režija Jurij Pervanje, direktor fotografije Valentin Perko.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti so izbrali šest zanimivih osebnosti različnih poklicev, ki so spregovorili o svojih najljubših klasičnih delih: predsednika Boruta Pahorja, plavalca Darka Đurića, popotnika Toma Križnarja, duhovnika Roberta Friškovca, pesnico Svetlano Makarovič in poslovneža Iva Boscarola. Tomo Križnar, svetovni popotnik in humanitarni delavec, je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser in montažer Jernej Kastelec, direktor fotografije Marko Kočevar.

Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom šefa dirigenta Rossena Milanova, ob zahtevnih okoliščinah in omejitvah zaradi epidemije koronavirusne bolezni, uspešno predstavil koncert, na katerem je zazvenela predana in odlično sprejeta izvedba Beethovnove usodne, 5. simfonije.

Simfoniki RTV Slovenija se tokrat predstavljajo z odlomki iz priljubljene opere Tristan in Izolda Richarda Wagnerja. V tej operi je Wagner kot prvi v zgodovini glasbe na tak način uporabil nerazrešene disonance in tako pripravil osnovo za razvoj Schönbergove atonalne glasbe. Spremljali boste dva odlomka iz opere: Preludij in Izoldino ljubezensko smrt, ki ju bodo Simfoniki izvedli pod taktirko svojega bivšega šefa dirigenta Liorja Shambadala.

Klub je drugi dom samozavestnega in vase zagledanega Zaze. Ko med ljudmi opazi privlačno fotografinjo Laro, jo takoj poskuša zvleči na plesišče, vendar njegov prepotenten pristop na njo ne naredi želenega vtisa. Lara ga s svojo neposrednostjo najprej povsem razoroži, nato pa povabi, da jo spremlja pri fotografiranju. Ko skupaj tavata po nočni Ljubljani in spoznavata drug drugega, se skozi ples in besede med njima vzpostavi nenavaden, a pristen odnos. Je možno, da se tudi največji zapeljivci zaljubijo?
Režija: Blaž Završnik
Film je na 15. festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel nagrado vesna za najboljši kratki film.

Tilen po ločitvi staršev živi z mamo in babico. Da bi spet združil svojo družino, si izmisli, da na obisk prihaja oče in da jih bo peljal v živalski vrt. Ko mama ugotovi, da se je sin zlagal, se zave njegove stiske in spremeni svoj odnos do njega.
Režija: Maja Križnik

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov