Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Evropske volitve Evropski parlament - podij, kjer ne šteje, iz katere države si

08.05.2019

Ko v posameznih državah članicah volimo evropske poslance, volivci "vidimo" predvsem njihovo domačo strankarsko pripadnost, vendar pa ta v Evropskem parlamentu ni pomembna. Tam je namreč ključna pripadnost evropski stranki oz. skupini.

Rekreacija 84-letna Kazimira Lužnik: Najbolj vesela bom, če bom še koga navdušila za tek

16.04.2019

"Vesela sem, da sem tu, da sem še živa. V meni je bilo vedno nekaj, kar mi pravi: Ti se lahko še izboljšaš, lahko še kaj postoriš, bodi čim boljša," je enega od svojih motov na predstavitvi svoje knjige razkrila legendarna tekačica Kazimira Lužnik.

Evropa Janne Teller o tem, kako je bila prodana danska demokracija

11.04.2019

Danska se je popolnoma spremenila zaradi političnega oportunizma, po letu 2001 je bilo konec manjšinskih vlad in s tem političnega ravnotežja med levico in desnico, pravi danska aktivistka in pisateljica nemško-avstrijskih korenin Janne Teller.

Afrika "Do 22. februarja je bila za Alžirce največja težava pomanjkanje upanja. Zdaj je drugače."

04.04.2019

Po tednih protestov, na katerih je stotisoče Alžircev zahtevalo odhod predsednika Abdelaziza Buteflike in njegovega kroga, je v torek že več let vidno oslabeli 82-letnik po 20 letih vladanja vendarle odstopil. Kaj čaka največjo afriško državo?

Zdravje Kako dementnim ljudem omogočiti čim višjo kakovost življenja?

31.03.2019

Film Ne pozabi name prinaša ganljiv, toda zelo stvaren vpogled v vsakdan oskrbovancev enote tržiškega doma za upokojence Deteljica, v kateri so nastanjeni bolniki z demenco. Zaprti oddelek so spremenili v odprtega, kar se je izkazalo za zelo pozitivno.

Oder Saša Tabaković: "Izkušnja je bila odlična in mislim, da bi mladi ljudje morali vstopati v politiko"

21.03.2019

“Res bi si želel govoriti o slovenski kulturi kot o sferi, kjer je vrednostni sistem vsem zelo jasen, saj so tako razčiščeni tudi medsebojni odnosi, ampak mi v tem trenutku takšne kulturne sfere žal nimamo.

Bližnji vzhod Direktorica Unicefa v Jemnu: "Cilj je jasen: rešiti želimo čim več otrok"

06.03.2019

"Ni besed, s katerimi bi opisal žalost, ko si v bolnišnici in pridejo tja tako nedohranjeni otroci, da so na robu preživetja. In ko vprašaš starše, zakaj so prišli šele zdaj, odgovorijo, da prej niso imeli denarja in da je denar zbrala cela skupnost."

S. in J. Amerika Bučar: "Če bo, bo to hiter, kratek in temeljit vojaški poseg"

27.02.2019

"Američani so dokončno odločeni, da spravijo Madura z oblasti. Domnevam, da jim bo to, če ne drugače, na koncu uspelo z vojaškim posredovanjem," predvideva profesor mednarodnih odnosov Bojko Bučar.

Preostali športi Colin Haley: Zame je draž plezanja v intenzivnosti izkušnje

24.02.2019

Colin Haley se je v Patagonijo zaljubil že kot otrok. Med njegovimi največjimi uspehi tam sta prvo prečenje skupine Cerro Torre z Rolandom Garibottijem (2008) in tudi najhitrejše prečenje: 2016 sta z Alexom Honnoldom skupino osvojila v manj kot 21 urah.

Preostali športi Odprava Everest 1979 40 let pozneje: "Bili smo moštvo, bili smo ekipa!"

20.02.2019

13. maja 1979 ob 13.51 po nepalskem času je Nejc Zaplotnik vodji odprave na Everest Tonetu Škarji sporočil veselo vest. "Tone, na vrhu sva. Sediva pri kitajski piramidi, pa ne veva, kaj bi!"

Zimski športi Aksel Lund Svindal: Nasmejani šampion, ki je zmagoval s slogom

22.02.2019

"Dobro no, upokojil sem se, ne umrl!" Tako se je v svojem slogu pošalil Aksel Lund Svindal, ko ga je, le nekaj dni po osvojitvi sklepnega srebra v Areju, smučarska kolegica Ragnhild Mowinckel začudena zagledala v fitnesu.

Družba "Živa mišica" Rado Kočevar: strastni "himalajec", ki pa ni nikoli plezal v Himalaji

18.02.2019

"Ravno telovadim, a me lahko pokličete čez 15 minut?" Tak je bil prvi odgovor 90-letnega Rada Kočevarja, ko sem ga poklicala za intervju. Nekdanji vrhunski alpinist bo na 13. Festivalu gorniškega filma, ki vrata odpira danes, predstavil svojo knjigo.

Stran 23 od 60
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov