Policisti in kriminalisti podrobnosti še preiskujejo. Foto: MMC RTV SLO
Policisti in kriminalisti podrobnosti še preiskujejo. Foto: MMC RTV SLO
Sum krvoskrunstva pri Ptuju

Kot poroča Radio Slovenija, so očeta najstnice policisti že v soboto priprli zaradi suma spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Na mariborskem centru za socialno delo pravijo, da so bili o nosečnosti in spolnemu napadu obveščeni minulo sredo, takoj so se povezali s policisti in v soboto so njenega očeta že pridržali.

Milan Kerin s centra za socialno delo je pohvalil usklajeno delovanje vseh pristojnih služb: "Če ne bi reagirali tako hitro in delo opravili timsko, bi bile posledice lahko še hujše." Poleg tega, pravi Kerin, dobro sodelujejo tudi z družino deklice oz. njeno materjo.

Na policijski upravi Maribor po poročanju Radia Slovenija molčijo, v izjavi za javnost so zapisali le, da kriminalistična preiskava dogodka intenzivno poteka, o vsem pa redno obveščajo tudi pristojno državno tožilstvo.

Radio Slovenija sicer še poroča, da je deklica učenka 9. razreda osnovne šole, a v zadnjem času šole ni obiskovala, saj je oče njo in še dva otroka izpisal iz šole, ki so jo obiskovali do takrat. Druga dva otroka je vpisal v drugo šolo, za 15-letnico pa novi šoli predložil potrdilo, da se šola v tujini.

C. R.

Sum krvoskrunstva pri Ptuju