Foto: BoBo
Foto: BoBo

Policijo je okoli 11. ure poklicala občanka, ki je prijavila glasno prepiranje in razbijanje v vasi v okolici Kopra. Nato so policisti prejeli še sporočilo, da je vzel plinsko jeklenko in se zaprl v hišo.

Na kraj so napotili več patrulj. 35-letnik je bil zaklenjen v hišo in grozil, da jo bo s plinom razstrelil. Prerezal je gumijasto cev 10-kilogramske plinske jeklenke, na kateri je odprl ventil in z njo hodil po objektu, v katerem se je nabrala večja količina plina butan. V tem času je bilo v hiši več ljudi, katerih življenja so bila ogrožena. Policisti so na kraj poklicali pogajalca in specialno enoto.

Storilec je grozil tudi s skokom z balkona, kar so mu preprečili. Policisti so nato vstopili v stanovanje in ga prijeli. "V postopku je 35-letnik še naprej grozil in in kršil javni red in mir ter se aktivno upiral, zato so bila uporabljena prisilna sredstva ter odrejeno pridržanje," so zapisali na PU-ju Koper. Gasilci Gasilske brigade Koper so zavarovali plinsko jeklenko in prezračili prostore.

Med prevozom z intervencijskim vozilom je 35-letnik poškodoval notranjost vozila ter nato policistom grozil in jih brcal. Na kraj je bil poklican dežurni zdravnik, ki je za moškega odredil hospitalizacijo.

Zoper 35-letnega moškega bodo podane kazenske ovadbe za povzročitev splošne nevarnosti, preprečitev uradnega dejanja in napad na uradno osebo. Poleg tega so policisti osumljenemu izrekli tudi ukrep prepoved približevanja ožjim družinskim članom in stanovanjski hiši v okolici Kopra.