Odvetniki četverice so že napovedali tožbe proti državi. Foto: MMC RTV SLO
Odvetniki četverice so že napovedali tožbe proti državi. Foto: MMC RTV SLO
Satex pred zastaranjem

Na obravnavi na sodišču tudi tokrat ni bilo vseh obtoženih. Sodni spisi so sicer polni zdravniških opravičil, od pljučnice, bolečega hrbta, odhoda v zdravilišče, bolniškega dopusta, zloma noge do slikanja glave, kar je bilo krivo, da so se razprave na sodišču vedno znova prelagale.

Krivdo za zastaranje zavračajo vsi
Čeprav predsednica sodnega senata še kar razpisuje sodne obravnave, bo primer čez šest dni zastaral in sodb ne bomo dočakali, je za TV Slovenija poročala Ana Bučar. Krivdo za zastaranje zavračajo tako na sodstvu kot na tožilstvu. Sodni sistem pa bo četverici omogočil, da bo državo še odškodninsko tožila.

Odvetnik Mladena Kerina Danijel Planinšec je dejal, da bo to zelo draga zadeva za vsak žep, tudi za njegov, "a bom jaz nekaj denarja dobil iz proračuna nazaj za delo". Glavni osumljenec Borut Rataj ob tem ves čas procesa ostaja na dobro plačanem mestu v drugi državni banki.

Spomnimo. V bančni ekspozituri NKBM-ja v Lenartu so med letoma 1995 in 1996 odobrili kar 944 posojil in tako protipravno pridobili okoli 2,8 milijarde takratnih slovenskih tolarjev, kar bi danes zneslo okoli 11 milijonov evrov. V NKBM-ju vseh postopkov v povezavi z zadevo Satex ne komentirajo.

Satex pred zastaranjem