Akcija Balkanski bojevnik medijski prostor polni že od torka. Foto: MMC RTV SLO
Akcija Balkanski bojevnik medijski prostor polni že od torka. Foto: MMC RTV SLO
Sodniki odločajo o priporu osumljenih tihotapljenja drog

Znano je, da se je pritožilo sedem od 14 osumljenih, 48-urni rok pa je za odgovor sodnikov za nekatere med njimi že potekel. Uradnih informacij o tem, ali je bil kdo že izpuščen iz pripora, še vedno ni, ljubljansko okrožno sodišče pa bo odločitve o pritožbah, ki so v domeni zunajobravnavnega senata, sporočilo šele v ponedeljek, je za TV Slovenija poročala Nina Mrzlikar.

Odvetniki nedosegljivi
Omenjena novinarka je pojasnila poskušala pridobiti tudi od zagovornikov nekaterih osumljenih, a jih, z izjemo Dejana Markoviča, ki je odvetnik Anesa Selmana, ni mogla priklicati. O usodi Selmanove pritožbe se odloča danes, odvetnik pa bo uradno obvestilo o odločitvi sodnikov prejel v ponedeljek. S svojo stranko v tem dnevu ni govoril.

Na drugi strani pravni zastopnik medijsko najbolj izpostavljenega osumljenca Dragana Tošića Janez Koščak za izjave ni dosegljiv že od petka, čeprav je med prvimi, ki so spisali pritožbo, saj se ne strinja z razlogi za pripor in je prepričan, da ni utemeljenega suma za kaznivo dejanje. Sodnikom se je rok za odgovor na Tošićevo pritožbo iztekel že v soboto.

Devet osumljencev za zapahi, trije v hišnem priporu, dva na prostosti
Spomnimo še, da so sodniki v akciji Balkanski bojevnik za zapahe poslali devet oseb, v hišni pripor tri osebe, dva pa so spustili na prostost.

Sodniki odločajo o priporu osumljenih tihotapljenja drog