Foto:
Foto:

To so sporočili iz urada generalne državne tožilke Zdenke Cerar. Sklep je bil že dostavljen ljubljanskemu sodišču, kjer se bo sojenje nadaljevalo v petek. Čeferin očita Benuliču, da je uporabil nedovoljene metode, ko naj bi policija Čeferinu in izvedenki Poloni Selič sledila brez dovolitve generalnega direktorja policije.

V uradu generalne državne tožilke niso obrazložili, zakaj Sketljeva ni izločila tožilca. Ta je sicer že pred današnjo odločitvijo javno zanikala obtožbe Čeferina, da naj bi mu policija nezakonito sledila in ga tajno opazovala. Dejala je, da naj bi Čeferina v restavraciji povsem naključno opazil občan. Ta naj bi organom pregona sporočil, da se mu zdi čudno, da se srečata odvetnik in izvedenka v kazenskem postopku, ki teče zoper storilca, obtoženega trojnega umora.

Čeferin sklepa ne razume
čeferin je sklep tožilstva prejel, vendar ga ne razume. Vodja ljubljanskega tožilstva namreč v obrazložitvi sklepa navaja, da tožilec ni zahteval izločitve Čeferina, temveč je zahteval le izločitev izvedenke za poligrafsko testiranje Polone Slič, je zapisal Čeferin.

Čeferin zoper Benuliča vložil tudi kazensko ovadbo
Čeferin je zoper Benuliča podal tudi kazensko ovadbo, vendar ker gre zaenkrat le za ovadbo, bo Benulič v petek še vedno na prostoru za tožilce v primeru Perić. Čeferin je že obljubil, da bo v primeru, če bo ovadba zavržena, zoper Benuliča nadaljeval pregon kot subsidiarni tožilec. O ravnanju tožilca je Čeferin že seznanil parlamentarno komisijo za nadzor nad delom tajnih in obveščevalnih služb, Odvetniško zbornico Slovenije in ombudsmana Matjaža Hanžka.