Leta 2007 je Črepinko kot pomočnik direktorja za operativne zadeve na kriminalistični policiji prejemal pisne pobude za preiskovalne odredbe in jih tudi podpisoval. Foto: BoBo
Leta 2007 je Črepinko kot pomočnik direktorja za operativne zadeve na kriminalistični policiji prejemal pisne pobude za preiskovalne odredbe in jih tudi podpisoval. Foto: BoBo

Na današnjem zaslišanju na ljubljanskem okrožnem sodišču je Črepinko poudaril, da je prepričan o pravilnem delovanju policije v preiskavi. Pojasnil je, da je kot operativni pomočnik podpisoval "na stotine" odredb, zato se ne more spomniti podrobnosti vsake, vendar pa je odredbe podpisoval le, če so bili za izvedbo preiskave izpolnjeni vsi pogoji, tako kot to predpisujejo zakoni.

Črepinko se je s spornimi dejanji seznanil jeseni 2007
Leta 2007 je Črepinko kot pomočnik direktorja za operativne zadeve na kriminalistični policiji prejemal pisne pobude za preiskovalne odredbe in jih tudi podpisoval. Pojasnil je, da se je z nastopom na mesto "operativnega pomočnika" jeseni 2007 seznanil s preiskavo domnevno spornih dejanj, povezanih z družbo SCT.

Poudaril je, da je kot nadrejeni pri kriminalistu Robertu Slodeju preveril, ali so postopki potekali po predpisih. Dodal je, da sam ni nikoli podvomil o pravilnosti Slodejevega dela, vendar pa mu njegova profesionalna skepsa vedno nalaga, da preverja delo policije. Sam se, kot je zagotovil, ni vtikal v delo preiskovalne skupine, zato tudi nekaterih podrobnosti preiskave ne more podrobno komentirati.

Pred dvema tednoma je bil na sodišču kot priča zaslišan tudi Dušan Florjančič z Generalne policijske uprave, ki je prav tako pojasnjeval potek omenjene policijske preiskave, ki je razkrila eno večjih afer slovenskega gradbeništva v zadnjem času. Tudi Florjančič je dejal, da so bile napačne oznake vloženega dokaznega gradiva v zadevi Čista lopata "administrativne napake", s tem pa zavrnil namigovanja zagovornikov, da naj bi šlo za ponarejanje dokazov.