V požaru je nastala ogromna materialna škoda, poškodovanih k sreči ni bilo. Foto: BoBo
V požaru je nastala ogromna materialna škoda, poškodovanih k sreči ni bilo. Foto: BoBo

Potem ko so se v noči s srede na četrtek gasilci na območju Kranja bojevali z ognjenimi zublji, ki so zajeli poslovni objekt na Smledniški cesti, v sklopu katerega so vrtec, gostinski lokal in trgovina, so danes kriminalisti in strokovnjaki iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija skupaj s policijskim psom nadaljevali ogled kraja požara in odkrivanje vzroka zanj.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, okoliščine ne kažejo na tujo krivdo ali kaznivo dejanje. Na kraju požara so pristojni zavarovali material za nadaljnje delo in analizo. Postopek ugotavljanja vzroka požara se bo tako še nadaljeval.

Sorodna novica V Kranju obsežen požar uničil trgovino in lokal, otroci iz vrtca tudi v petek začasno v telovadnici

Zagorelo je v notranjosti objekta, ogenj pa se je nato močno razširil in povzročil veliko materialno škodo. V času požara v objektu ni bilo ljudi, tudi pri gašenju požara ni bil nihče poškodovan. Sama intervencija je bila zaradi obsežnosti požara zelo zahtevna. Pri gašenju je sodelovalo okoli 100 gasilcev iz devetih prostovoljnih gasilskih društev Mestne občine Kranj, pa tudi prostovoljni gasilci iz šenčurske občine in poklicni gasilci. Gasilcem je del stavbe z vrtcem in krajevno skupnostjo uspelo ohraniti tako rekoč nedotaknjenega, drugi del stavbe z gostinskim lokalom in trgovino, ki je bil v ognju, pa je tako rekoč povsem uničen.