Takole je videti za približno 300.000 evrov marihuane. Foto: Policija
Takole je videti za približno 300.000 evrov marihuane. Foto: Policija
Velik ulov policije in carine

Cariniki izpostave Obrežje so 16. aprila 2009 pregledali tovorno vozilo s priklopnikom z bosansko-hercegovskimi registrskimi tablicami. Kot je bilo navedeno na dokumentaciji, je bilo naloženo z ogljem, ki ga je voznik prevažal iz Bosne in Hercegovine v Švico.

Pri pregledu so cariniki z endoskopom ugotovili, da je v podvozju priklopnika izdelano dvojno dno, v katerem je bilo skrito tihotapsko blago. V dvojnem dnu sta bila dva prostora, in sicer eden pred osmi polpriklopnika s površino pet m², drugi pa v zadnjem delu s površino 1,3 m².

Srbski državljan pridržan
Skozi manjšo odprtino v prirejenem prostoru je carinik vzel vzorec blaga. Hitri test je reagiral na prepovedano mamilo marihuano. Z viličarjem so razložili nekaj palet oglja z zadnjega dela priklopnika, pod katerimi so našli pokrov dvojnega dna. Pod deskami je bilo opaziti več zavitkov rjave barve.

Skupaj je bilo odkritih 120 zavitkov prepovedane marihuane, težke približno 128 kilogramov. Ocenjena vrednost mamila znaša 300.000 evrov. 47-letnemu državljanu Srbije s stalnim bivališčem v Srbiji in začasnim v Švici je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeta prostost in odrejeno 48-urno pridržanje.

Bogata bera
Od leta 2006 je bilo na državni meji več zasegov prepovedanega mamila konoplje v količinah od nekaj kilogramov do nekaj deset kilogramov. V omenjenem primeru gre za enega večjih odkritij in zasegov v zadnjih nekaj letih. Cena za kilogram marihuane se giblje od 2.500 do 5.000 evrov, odvisno od načina gojenja in kakovosti marihuane, še navaja Policija.

L. D.

Velik ulov policije in carine