Motorista, 47-letnega Ljubljančana, so policisti ustavili pred Kozino, kjer so mu predočili prekrške. Foto: Policija
Motorista, 47-letnega Ljubljančana, so policisti ustavili pred Kozino, kjer so mu predočili prekrške. Foto: Policija

Policisti so opravljali poostren nadzor cestnega prometa z vozilom, ki je opremljeno z videonadzornim sistemom. Nekaj po 13. uri so opazili voznika motornega kolesa, ki je vozil prehitro. Zapeljali so za njim in v nekaj kilometrih ugotovili več hujših kršitev.

Vozniku so izmerili povprečno hitrost 174,84 kilometra na uro, za nameček pa se je v nepreglednem ovinku pred Kozino ob prehitevanju "v škarje" le za las izognil prometni nesreči.

Takoj tisoč evrov kazni in k sodniku za prekrške
Ko so ga ustavili, so ugotovili, da gre za 47-letnega Ljubljančana, in mu napisali plačilni nalog za 1.107 evrov ter izrekli 11 kazenskih točk. Zaradi prekoračitve hitrosti pa bodo policisti na sodišče poslali tudi obdolžilni predlog, kjer mu grozi še dodatno kazen, in sicer denarna kazen za 380 evrov, dodatnih 9 kazenskih točk in ukrep prepovedi vožnje motornega vozila.

Poostren nadzor na primorskih cestah
Policisti bodo tovrstne nadzore opravljali tudi v prihodnje, in sicer na celotnem območju policijske uprave Koper. Nadzorov ne bodo izvajali zgolj na avtocestah, glavnih in regionalnih cestah, temveč tudi na lokalnih cestah in v naseljih.