Zaradi nesreče je bila cesta proti mejnemu prehodu zaprta več ur, promet pa usmerjen na bližnje prehode. Foto: BoBo
Zaradi nesreče je bila cesta proti mejnemu prehodu zaprta več ur, promet pa usmerjen na bližnje prehode. Foto: BoBo

66-letni voznik osebnega avtomobila.

Prometna nesreča se je zgodila ob 2.45 v kraju Stanošina, približno dva kilometra pred Gruškovjem, ko je 66-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v betonsko ograjo desno ob cesti, od koder je vozilo odbilo na nasprotno smerno vozišče in je tam trčilo še v nasproti vozeč vlačilec turških registrskih številk, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ob trčenju je osebno vozilo zagorelo, voznik v njem pa je umrl. V vozilu je bil sam, v turškem vlačilcu pa sta voznik in sopotnik ostala nepoškodovana, so še pojasnili policisti in dodali, da je bila cesta proti Gruškovju zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče za ves promet zaprta do 6.57.

Če bi vozil toliko, kot je bila omejitev ...
Preiskava nesreče sicer še ni končana, po besedah pomočnika komandirja mariborske prometne policije Janka Zrnka pa se je nesreča na odseku, kjer potekajo gradbena dela za prihodnjo avtocesto, zgodila zaradi prevelike hitrosti. Nesreča se ob upoštevanju omejitve hitrosti na 50 kilometrov na uro zagotovo ne bi zgodila, je še poudaril.

Čeprav so s policije zjutraj sporočili, da gre za nemškega državljana, to za zdaj še ugotavljajo, saj kaže, da gre za voznika hrvaških korenin z v Nemčiji registriranim vozilom, ki je imel v hrvaških dokumentih prebivališče z območja Rogoznice v šibeniško-kninski županiji.

Letos je na cestah na območju PU-ja Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 15 ljudi, v primerljivem obdobju lanskega leta pa v 17 prometnih nesrečah 19 ljudi.