Mamila naj bi kupovali v Sloveniji in jih tihotapili na Hrvaško. Foto: PU Celje
Mamila naj bi kupovali v Sloveniji in jih tihotapili na Hrvaško. Foto: PU Celje

V okviru preiskave razširjene verige tihotapcev mamil so po poročanju reškega Novega lista na Hrvaškem prijeli Gjina Zallaja iz Umaga in Grujico Stojanovića iz Zagreba, medtem ko še iščejo Čibarića.

Omenjena trojica osumljencev naj bi maja 2010 začela kupovati mamila v Sloveniji. Na Hrvaško so pretihotapili najmanj kilogram heroina, približno četrtino so prodali v Umagu, preostanek pa so policisti odkrili v Zagrebu.

36-letni Čibarić po navedbah Novega lista velja za sodelavca Dragana Tošića, ki naj bi vodil ljubljansko celico enega najbolj znanih kriminalnih klanov na Balkanu z Darkom Šarićem na čelu.

Čibarić in Zallaj sta bila tudi tarči oboroženega napada pred igralnico Zephyr v Plovaniji junija 2010. Za napad je bil obtožen Sebastijan Vidović iz Poreča, dogodek pa so povezovali z obračunom znotraj balkanskega narkokartela.

Hrvaška policija je sicer v ponedeljek prijela tudi 62-letnega grškega državljana in njegovo 47-letno prijateljico iz Bolgarije, ki sta v osebnem avtomobilu poskusila v zahodno Evropo prepeljati tri kilograme heroina. Par je prečkal tudi srbsko-hrvaško mejo, a so ju prijeli šele na območju Zagreba.