Foto: BoBo
Foto: BoBo

V petek nekaj pred 21. uro je v Zabukovici v občini Žalec vozilo trčilo v betonsko ograjo. 54-letni voznik je vozil iz smeri Griž proti Libojam. Ker po ugotovitvah policistov načina in hitrosti vožnje ni prilagodil poteku ceste, je vozilo v križišču z lokalno cesto za Gozdnik in Liboje zaneslo v levo, čez nasprotno smerno vozišče, kjer je silovito trčilo v ograjo. Voznik je umrl.

Za nesrečo kriva neprilagojena hitrost, voznik vozil pijan

Nekaj minut čez polnoč pa se je v naselju Gaj v občini Slovenska Bistrica osebno vozilo s tremi potniki prevrnilo na streho. 33-letni voznik je po ugotovitvah mariborskih policistov vozil po naselju, iz smeri Prešernove ulice proti Župančičevi ulici. Zaradi prevelike hitrosti je izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v samem začetku desnega preglednega ovinka naravnost preko travne nabrežine, kjer je trčil v obcestni jarek. Vozilo je nato dvignilo v zrak, po prevračanju pa je znova trčilo ob tla in obstalo na strehi.

37-letna sopotnica in voznik sta se uspela rešiti iz obrnjenega avtomobila, medtem ko je 34-letni sopotnik na zadnjem sedežu ostal ukleščen v vozilu. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in reševalcev je bila zdravniška pomoč prepozna, saj je sopotnik podlegel poškodbam.

Med postopkom so policisti ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod pod močnim vplivom alkohola, saj je napihal 0,84 mg/ liter alkohola v izdihanem zraku. Zbiranje obvestil in dokazov o nesreči še poteka, po tem bodo 33-letnega voznika kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Noč je na slovenskih cestah vzela dve življenji