Tržni inšpektorat svetuje previdnost pri poslovanju s podjetjem Plus plast in njegovim povezanim podjetjem Inplast okna. Foto: BoBo
Tržni inšpektorat svetuje previdnost pri poslovanju s podjetjem Plus plast in njegovim povezanim podjetjem Inplast okna. Foto: BoBo

O več opeharjenih kupcih podjetij iz Celja je poročal tudi portal N1.

Iz Tržnega inšpektorata RS so v okviru inšpekcijskih nadzorov ugotovili, da družba Plus plast iz Celja po prejetju avansnega plačila za dobavo blaga in montažo stavbnega pohištva tega ne dobavi in ne izvede v dogovorjenem roku in tudi ne kasneje. Prav tako potrošniku po odstopu od pogodbe zaradi neizpolnitve obveznosti ne vrne prejetih plačil brez odlašanja.

Tržni inšpektorat opozarja, da določba zakona o varstvu potrošnikov nalaga, da mora podjetje svojo obveznost iz pogodbe izpolniti najpozneje v 30 dneh po sklenitvi pogodbe, razen če sta se stranki dogovorili drugače. Če se to ne zgodi, mu potrošnik določi primeren dodaten rok za izpolnitev pogodbe, in če podjetje še vedno ne izpolni svojih obveznosti, lahko potrošnik od pogodbe odstopi. V tem primeru mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila.

Potrošnikom zato svetujejo previdnost pri poslovanju s tem podjetjem, prav tako dodaten premislek svetujejo pred sklenitvijo poslov s podjetjem Inplast okna, za katero iz prejetih prijav izhaja, da naj bi bilo poslovno povezano s podjetjem Plus Plast.

V zadnjih dneh so na inšpektoratu namreč prejeli več prijav potrošnikov glede podjetja Inplast okna, iz katerih izhaja, da tudi to podjetje zamuja z izpolnitvijo obveznosti, hkrati pa se ne odziva na telefonske klice in poslana elektronska sporočila. Glede na te informacije obstaja možnost, da potrošniki blaga ali storitev po plačilu avansa ne bodo prejeli, prav tako pa bi lahko bilo vračilo avansa oteženo, so zapisali.

Na vprašanje, ali podjetji Plus plast in Inplast zaradi domnevnih goljufij preiskujejo tudi policisti, na policiji zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli odgovoriti. Potrdili pa so, da zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije poteka preiskava. Oškodovanih naj bi bilo več oseb. "Več podatkov vam ne moremo posredovati zaradi varovanja interesa preiskave," so za portal zapisali na Policijski upravi Celje.