Policija naproša, da morebitne informacije sporočite na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko 080 12 00. Foto: Policija
Policija naproša, da morebitne informacije sporočite na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko 080 12 00. Foto: Policija

Policisti in gorski reševalci so pregledali širše območje Bohinja, in sicer območje od hotela Zlatorog do slapu Savica, obalo Bohinjskega jezera, območje ob poti od spodnje postaje žičnice Vogel do Ribčevega laza, hrib Rudnica iz smeri Srednje vasi, Stare Fužine in Broda.

na Rodico, od koder so se nato spustili proti dolini in opravili pregled v več smeri, in sicer: od sedla Pod Šijo – Vogel - Konjsko sedlo - Žagarjev graben in relacijo proti planini Mel - sedlo Globoko. Ena skupina je pregledala območje na poti od Rodice - Šije -Suhega, druga pa območje med Rodico - Raskovcem - Poljano.

S helikopterjem Policije in policistom pripadnikom Gorske enote policije je bilo znova pregledano območje Rodice in drugih gor nad Bohinjem. Iskanje je bilo zaključeno 24. 6. ob 18 uri, vendar pogrešani ni bil najden.

Fox je visok približno 170 cm, močnejše postave, nosi očala z dioptrijo, ima kratko pristrižene temne lase, koža na obrazu je mozoljasta in rdeča, ima brke, ki pri straneh segajo nekoliko čez ustnico. Kako je bil oblečen, se ni dalo ugotoviti, ker so oblačila, v katerih je bil nazadnje viden, v hotelski sobi.

Pogrešanega Davida Foxa bodo policisti v nadaljevanju iskali z zbiranjem obvestil in po potrebi vključevali v iskanje tudi pripadnike gorske reševalne službe, če bodo pri tem prišli do konkretnejših podatkov o tem, kje je bil pogrešani opažen, in nato opravili pregled terena.