Navijaški izgredi reške Armade na tekmi Olimpija – Rijeka. Foto: www.alesfevzer.com
Navijaški izgredi reške Armade na tekmi Olimpija – Rijeka. Foto: www.alesfevzer.com

Člani omenjene navijaške skupine so v 60. minuti začeli metati bakle na zelenico in med gledalce, zažigali so tudi sedeže. Sodnik Urs Schnyder je zaradi izgredov obe ekipi poslal v slačilnici in tekma je bila prekinjena. Obračun nogometašev za nastop v Konferenčni ligi se je nadaljeval po izpraznitvi tribune z navijači z Reke.

Po neuradnih informacijah TV Slovenija je škode za najmanj 50.000 evrov, uničenih je okoli 300 sedežev, gol, zelenica, varovalna mreža ...

Možje postave so morali s solzivcem posredovati tudi pred tekmo, ko so navijači Rijeke začeli metati bakle med navijače Olimpije.

Navijaški izgredi v Stožicah
Policija: pridržan en navijač Rijeke, lažje poškodovanih osem policistov

Pred samo tekmo so policisti preprečili fizični obračun navijačev, pri čemer je bil pridržan en hrvaški državljan. Med samo tekmo so izbruhnili izgredi na tribunah gostujočih navijačev, kjer so uporabljali tudi močnejšo pirotehniko, na igrišče metali bakle, lomili sedeže, jim metali proti policistom in jih zažigali. Ob izpraznitvi tribun reške navijaške skupine Armada je prišlo do nadaljnjih prestopkov.

Preiskava v sodelovanju s hrvaško policijo
"Med varovanjem je osem policistov dobilo manjše poškodbe. Zbiranje obvestil in ugotavljanje storilcev kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, še poteka,"
je sporočila Policijska uprava Ljubljana.

V fazi preiskave kaznivega dejanja napada na uradno osebo bodo policisti sodeloval tudi s hrvaškimi varnostnimi organi, je v izjavi za medije pojasnil inšpektor Klemen Izda iz Sektorja uniformirane policije PU Ljubljana.

Kot še pojasnil Izda, organizatorji niso izvedli ukrepov, ki so določeni z izdanim dovoljenjem upravne enote, da se na dogodek prepreči vnos vseh nevarnih predmetov, ki lahko vplivajo na varen potek te javne prireditve.

Manjkala tretjina varnostnikov
Ob tem je policija še izpostavila: "Pri varovanju nogometne tekme je bilo tudi ugotovljeno, da organizator ni izvedel vseh ukrepov, ki so mu bili določeni v dovoljenju za izvedbo prireditve. Prav tako je pristojni inšpektorat ugotovil, da je manjkala kar ena tretjina v dovoljenju določenega števila varnostnikov."