Foto:
Foto:

Odvetnik Peter Čeferin je vodji ljubljanskega okrožnega državnega tožilstva Slavici Sketelj predlagal, da tožilca izloči, ker so ugotovili okoliščine, ki vzbujajo dvom o njegovi nepristranskosti. Benulič je decembra predlagal izločitev Polone Selič s poligrafskega testiranja Ivana Perića, ker se je ta sestala s Čeferinom. To bi po Benuličevem prepričanju lahko povzročilo krivo izpovedbo Seličeve.

Seličeva je nato odstopila od sodelovanja pri tem primeru, Čeferin pa Benuliču očita še, da se je pri tem poslužil policije, ki je njemu in Seličevi sledila brez dovolitve generalnega direktorja policije.

Kazenska ovadba zoper Benuliča
Čeferin je zoper Benuliča podal tudi kazensko ovadbo, saj ta po njegovem mnenju ne deluje v interesu pravičnosti, pač pa ga žene le osebna želja po zmagi v kazenskem postopku in po diskreditaciji zagovornika obdolženca, torej njega. Benulič po Čeferinovem mnenju v ta namen posega tudi po nezakonitih sredstvih. Če bo kazenska ovadba zavržena, bo odvetnik zoper tožilca nadaljeval pregon kot subsidiarni tožilec. O njegovem ravnanju je Čeferin že seznanil parlamentarno komisijo za nadzor nad delom tajnih in obveščevalnih služb in Odvetniško zbornico Slovenije.

Nadaljevanje sojenja
Sojenje se bo, če bo vodja ljubljanskega okrožnega državnega tožilstva o izločitvi Benuliča odločila takoj, nadaljevalo 23. januarja. Takrat sta na prostor za priče vabljena Maja Furlan in Janez Rojšek, ki sta na današnjo obravnavo prišla zaman.