Na zavrnitev prošnje za odlog nastopa zaporne kazni se je Kovačič neuspešno pritožil. Foto: RTV SLO
Na zavrnitev prošnje za odlog nastopa zaporne kazni se je Kovačič neuspešno pritožil. Foto: RTV SLO
Nekdanji prvi mož novogoriškega Hita je na predsednika republike naslovil prošnjo za popolno odpustitev izvršitve kazni. Foto: RTV SLO

Okrožno sodišče v Novi Gorici je dobilo obvestilo, da se je Kovačič zglasil v zaporu Dob, kjer bo prestajal kazen treh let in osmih mesecev. Sodišče je v izjavi za javnost navedlo, da so Kovačičevo prošnjo za odlog nastopa zaporne kazni po prejemu izvedenskega mnenja zavrnili.

Na zavnitev se je Kovačič pritožil, a je višje sodišče v Kopru potrdilo odločitev prvostopenjskega sodišča. Obsojeni se je bil dolžan zglasiti v zaporu prvi delovni dan po prejemu odločbe, ki jo je njegov pooblaščenec prejel v torek.

Kovačič bi moral začeti prestajati kazen že na začetku julija, a se takrat ni zglasil v Dobu, kasneje pa je prišla v javnost novica, da je bil sprejet na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico v Idriji.

Prošnjo naslovil tudi na predsednika Drnovška
Z nastopom prestajanja kazni pa sodni postopek zoper nekdanjega prvega moža igralniške družbe Hit še ni končan. Poleg dveh ustavnih pritožb je Kovačič na predsednika republike naslovil še prošnjo za popolno odpustitev izvršitve kazni. V njej navaja, da skrbi za hudo invalidno ženo in da je zaradi številnih kazenskih postopkov močno načeto njegovo telesno in duševno zdravje.