Tokratna policijska preiskava pri Časarju je bila že tretja. Foto: BoBo
Tokratna policijska preiskava pri Časarju je bila že tretja. Foto: BoBo

Kar osem ur so iskali dokaze o domnevnem pretakanju luškega denarja v Časarjev zasebni žep, je poročala Eugenija Carl, dopisnica RTV Slovenije iz Kopra. Časar naj bi s tem denarjem postavil ograjo in nadstreške okoli zasebne hiše na Strmi poti v Portorožu.

Časarjevo zasebno naložbo naj bi nato v poslovnih dokumentih prikazali kot nakup količkov za označevanje zemljišč v Murski Soboti, kjer je Luka nameravala graditi logistični terminal. To je že tretja preiskava pri Časarju, nam je povedal njegov odvetnik Danijel Planinšec; kriminalisti pa tudi tokrat niso ničesar odnesli. Meni, da gre za grobo kršenje človekovih pravic, zato bodo uporabili vsa pravna sredstva.

Zoper Časarja naj bi se sicer še letos začelo sojenje zaradi domnevno nečednih poslov, ki naj bi jih v povezavi z načrtovanim terminalom na Orleški gmajni sklepal s Srečkom Prijateljem in Marjanom Mikužem. Časarju pa nad glavo visi tudi 32 milijonov težka odškodninska tožba. Toliko škode naj bi njegova ekipa naredila Luki z negospodarnim ravnanjem.