35-letnemu moškemu, ki je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini, so v ponedeljek odvzeli prostost, zdaj pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Foto: Pixabay
35-letnemu moškemu, ki je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilja v družini, so v ponedeljek odvzeli prostost, zdaj pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Foto: Pixabay
Tri dni skrival truplo v stanovanju

Za truplo 45-letne ženske so policisti izvedeli šele z obvestilom operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor v ponedeljek zvečer. V stanovanje na Preradovičevi ulici v Mariboru so vstopili ob pomoči gasilcev in sorodnika 35-letnega moškega, ki ga sumijo kaznivega dejanja. Kdo jih je obvestil o truplu, za zdaj še ne morejo javno povedati. Osumljenega so sicer danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil sodno pridržanje.

Hrup iz stanovanja tudi v soboto
Policista sta bila na istem naslovu že v soboto - torej dan po smrti ženske. Tja sta odšla po prijavi varnostnika zaradi razgrajanja in vpitja v stanovanju. Slišala naj bi glasove moškega in ženske, ne pa tudi klicev na pomoč, zato nista vstopila s silo. "Policista sta slišala nerazločen pogovor, ki pa je potekal v normalnem tonu. Trkala sta na vhodna vrata in pozivala k odprtju vrat, vendar se jima ni nihče odzval," je pojasnil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl.

Osumljeni je torej truplo v stanovanju skrival več dni, v tem času pa naj bi skril ali uničil več dokazov. Za zdaj je še veliko neznank, med drugim ostaja nejasno, na kakšen način je bila ženska umorjena. Truplo naj bi bilo oskrunjeno, policisti pa zaradi interesa preiskave za zdaj še ne izdajo na kakšen način.

Osumljeni za umor in skrunitev trupla
Žrtev in osumljeni sta bila nekdanja zunajzakonska partnerja in odvisnika od prepovedanih drog, pojasnjuje Kolbl. V stanovanju so se tako večkrat družili odvisniki in iz njega je bilo pogosto slišati hrup. Policija po trenutnih ugotovitvah kot motiv za umor navaja koristoljubje in maščevanje. Osumljenemu za umor grozi najmanj 15 let zapora, skrunitev trupla pa se po kazenskem zakoniku kaznuje z do dvema letoma zapora.

Tri dni skrival truplo v stanovanju