Na policiji so bili v odgovoru na novinarska vprašanja o domnevnem napadu na županjo zelo skopi. V zvezi z domnevnim napadom na funkcionarko iz Poljčan so pojasnilo podali v sklopu načela varstva osebnih podatkov, so navedli in dodali, da glede dogodka še vedno zbirajo obvestila.

Policisti neuradno preiskujejo sum poskusa fizičnega napada in kibernetskega napada na njen računalnik. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Policisti neuradno preiskujejo sum poskusa fizičnega napada in kibernetskega napada na njen računalnik. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Portala Požareport in Necenzurirano sta te dni poročala o domnevnem napadu na poljčansko županjo Petro Vrhovnik, ki naj bi se zgodil prejšnji četrtek, 26. septembra. Kot piše Necenzurirano, se je tistega dne v poznih večernih urah odpravila na sprehod s psom po cesti v bližini svojega bivališča. Naenkrat naj bi opazila luči, proti njej je vozil avtomobil, zato se je umaknila ob rob ceste. Toda voznik je avtomobil z nezmanjšano hitrostjo preusmeril proti njej. Potem ko se je komaj umaknila, je voznik odpeljal naprej, navaja portal.

Županja je dogodek prijavila policiji, ki naj bi z njo po navedbah portala opravila razgovor in pregledala tudi posnetke nekaterih kamer z območja dogodka.

Sum fizičnega napada pa ni edini dogodek, povezan s poljčansko županjo, ki ga trenutno preiskujejo kriminalisti. Obravnavajo namreč tudi prijavo kibernetskega napada na njen računalnik, ki se je zgodil isti dan, le nekaj ur pred dogodkom na cesti.

Petra Vrhovnik je nepoklicna županja, ki občino vodi od zadnjih lokalnih volitev, na katerih je kandidirala kot nestrankarska kandidatka s podpisi volivcev, že v prvem krogu pa je dobila skoraj 70 odstotkov glasov. Drugouvrščeni je bil Zoran Berdnik, ki je kandidiral s podporo SDS-a in zbral slabih 19 odstotkov glasov.