Franci Matoz meni, da gre za nedopustno zavlačevanje. Foto: BoBo
Franci Matoz meni, da gre za nedopustno zavlačevanje. Foto: BoBo

Matoz je na novinarski konferenci ocenil, da se z izdelavo pisnega odpravka po nepotrebnem zavlačuje. Janša prestaja nezakonito zaporno kazen, zato vsak dan šteje, je pristavil. Da še ni pisnega odpravka, je nedopustno, je prepričan.

S tem se podaljšuje čas, ki ga potrebujejo, da se zaradi odločitve vrhovnega sodišča (če je ta negativna, kakor se neuradno poroča), obrnejo na ustavno sodišče, je povedal. Odvetnik namreč meni, da bodo na ustavnem sodišču uspeli "razveljaviti vse te nezakonite sodbe".

Že kmalu po odločitvi vrhovnega sodišča so zaokrožile neuradne informacije, da naj bi vrhovni sodniki zavrnili zahteve za varstvo zakonitosti, ki so jih vložili trije obsojeni v zadevi Patria, torej poleg Janše še brigadir Tone Krkovič in prokurist Rotisa Ivan Črnkovič.

Petčlanski senat vrhovnega sodišča je zasedal konec septembra oziroma v začetku oktobra, ko so tudi sprejeli odločitev. Vendar svoje odločitve ne razkrivajo do takrat, ko bo pisna odločba vročena strankam. To se doslej še ni zgodilo, po nekaterih informacijah naj bi vročali ta teden.