Škodo ocenjujejo na nekaj deset tisoč evrov. Foto: Televizija Slovenija
Škodo ocenjujejo na nekaj deset tisoč evrov. Foto: Televizija Slovenija

Skupina mladih objestnežev se je na sobotni večer v Kopru znesla nad avtomati za prodajo pijač. Po razdejanju sodeč, je videti, da je bilo za takšno razdejanje potrebno precej moči in da je bil poleg kraje pijač cilj tudi uničenje samih avtomatov.

Ko so na koprskem operativno-komunikacijskem centru v soboto zvečer prejeli klic občana, so se odzvali nemudoma. Vse se je začelo dogajati okoli 21. ure, ko se je na parkirišču pred pokritim bazenom zbralo večje število mladih na skuterjih. Šlo naj bi za nekakšno srečanje, za katero so vedeli tudi na Policijski upravi Koper, kjer so tudi napovedali poostreni nadzor.

"Policisti so šli na kraj in dejansko ugotovili, da gre za kaznivo dejanje poškodovanja tujih stvari in tatvino. Na kraju so tudi zasačili mladoletne storilce, dva petnajstletnika in enega šestnajstletnika. Uporabili so tudi telesno silo, da so jih zadržali, v nadaljevanju pa predali tudi staršem oz. zakonitim zastopnikom," je povedal načelnik PP-ja Koper Ensad Nadarević.

V zadnjem letu so opazili 30-odstotni porast poškodovanja tujih stvari

Posnetki so končali na družbenih omrežjih, velika večina pa je policijsko posredovanje ocenila kot primerno. Policisti ugotavljajo, da je takšnih dogodkov vse več.

"Letos dejansko opažamo 30-odstoten porast poškodovanja tujih stvari. V zadnjih treh mesecih imamo prijave poškodovanj treh avtomatov in tudi poškodovanja zabojnikov za smeti s požigom," je še povedal Nadarević.

Poklicali smo tudi podjetje z avtomati za pijačo, kjer so nam povedali, da se takšni dogodki pojavljajo le v slovenski Istri, škodo pa ocenjujejo na nekaj deset tisoč evrov.

Objestni mladostniki razbijali pri dvorani Bonifika