Vojaški reševalni helikopter. Fotografija je starejša. Foto: BoBo
Vojaški reševalni helikopter. Fotografija je starejša. Foto: BoBo

V soboto je ustrezno opremljen gornik na območju Kredarice zdrsnil, sporoča Policijska uprava Kranj. Reševali so ga gorski reševalci in posadka helikopterja Slovenske vojske.

Sorodna novica Na območju Starega vrha planinka umrla pri zdrsu s poti

Vojaški helikopter je poškodovanca prepeljal na Jesenice, kjer pa je bil po oddaji ponesrečenca med letom osvetljen z lasersko svetlobo zelene barve.

Tovrstno dejanje je lahko hudo nevarno. Laserski žarek namreč lahko povzroči najmanj začasno zaslepljenost posadke zaradi odboja žarkov po pilotski kabini. V najhujšem primeru pa lahko pripelje do trajnih poškodb vida, tudi slepote, nenadzorovanih situacij v zraku in celo do strmoglavljenja. "Zato to niso igrače," opozarja policija.

Po do zdaj zbranih podatkih zaradi hitre reakcije pilotov varnost ni bila ogrožena. Če pa bo med zbiranjem obvestil policija ugotovila, da je do ogrožanja prišlo, bodo policisti postopek vodili v smeri kaznivega dejanja.

"Pozivamo k odgovornim dejanjem. Starši pa s tem seznanite otroke, saj ste ne nazadnje običajno vi tisti, ki jim kupujete in dovoljujete te predmete," še poziva PU Kranj.