Pavel Ninin (levo) in Matijaž Trampuž (desno). Ju je kdo videl? Foto: Policija
Pavel Ninin (levo) in Matijaž Trampuž (desno). Ju je kdo videl? Foto: Policija
Pripornika še na svobodi

Pripornika, ki sta v noči z nedelje na ponedeljek ušla iz novogoriškega pripora, policija še zmeraj išče.

Kot so sporočili s policije, gre za 37-letnega in 32-letnega Matijaža Trampuža. Za obema je razpisana tiralica. Policija poziva vse, ki bi videli koga od njiju, naj to nemudoma sporočijo na številko 113.

Podrobnosti o pobegu je predstavil generalni direktor Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Tomaž Smole, ki je naštel vrsto pomanjkljivosti: Rešetke bi morale biti vgrajene v betonski zid, nadzorne kamere pa višjega cenovnega razreda, saj so dogodek sicer zaznale, a niso oddajale zvočnega opozorila.

Poleg tega je šlo tudi za človeško napako, saj je paznik, utrujen zaradi prevelikega števila nadur, menil, da je bil le lažni alarm.

Pobeg dobro načrtovan
Smole je še pojasnil, da sta pripornika ušla že okoli pol dveh zjutraj, pri čemer sta najprej odstranila del opečnatega zidu, odlomila notranjo leseno okensko polico in izpulila prvo okensko rešetko, nakar sta ukrivila še palici druge rešetke. Pri kopanju zidu sta uporabljala železno prečko, ki sta jo odlomila od stola, dva jedilna noža in leseno palico od mize, je še povedal Smole. Pobegnila sta prek strehe zavoda, od koder sta se po betonskem električnem drogu spustila na tla.

Kot je znano, bi moral mlajši pripornik prestati enomesečni pripor zaradi tatvin, starejši pa je bil pred kratkim obsojen na dve leti in dva meseca zapora zaradi preprodaje mamil.

Pripornika še na svobodi