Kaznivih dejanj vlomov in tatvin je osumljen 22-letnik. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Kaznivih dejanj vlomov in tatvin je osumljen 22-letnik. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Osumljenec je 24. julija sprva vlomil v prodajalno in odtujil blagajno z denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 700 evrov škode. V noči na 29. julij je na Seidlovi cesti v Novem mestu nato skozi vrata vlomil v skladiščne prostore prodajalne in odtujil tri kolesa v vrednosti 10.500 evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

6. avgusta je na isti cesti vlomil v prodajalno, pregledal prostore in v pisarni našel ter odtujil okoli 10.000 evrov. Še isti večer je poskušal vstopiti v gostinski lokal. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

7. avgusta pa so policisti med opravljanjem nalog na območju Ljubljanske ceste našli dve električni kolesi, ki jih je nekdo odtujil na enem izmed sistemov za izposojo koles in tako oškodoval Mestno občino Novo mesto.

Policisti policijske postaje Novo mesto so opravili oglede krajev kaznivih dejanj in izvedli aktivnosti za izsleditev storilca. Ugotovili so, da je kaznivih dejanj vlomov in tatvin osumljen 22-letnik. Vlamljal je v nočnem času in s kraja kaznivih dejanj pobegnil z ukradenim kolesom.

Policisti so osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost, so še sporočili s PU-ja Novo mesto. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.