Poplaz je osumljen, da je lani septembra na vhodna vrata poslovne stavbe Vegrada v Velenju nastavil ročno bombo. Foto: Policija
Poplaz je osumljen, da je lani septembra na vhodna vrata poslovne stavbe Vegrada v Velenju nastavil ročno bombo. Foto: Policija

Milejši ukrep pomeni, da bi se Poplaz redno javljal na pristojni policijski postaji oz. bi obljubil, da ne bo zapuščal kraja prebivališča, je dejal odvetnik. Prepričan je, da je osumljenec že dokazal, da nima namena zbežati in da spoštuje sodne odločitve.

Tožilec predlogu nasprotuje
Tožilec Darko Kežman je predlogu nasprotoval ne le zaradi begosumnosti, ampak tudi zaradi ponovitvene nevarnosti. Zaskrbljen je, kdaj bo sojenje Poplazu sploh končano, saj se bo sodišče najverjetneje odločilo za angažma tujega antropologa, ki bo ugotovil, ali se na videoposnetkih z Vegradove upravne stavbe zares pojavi Poplaz ali ne.

O predlogu Poplazove obrambe se bo izrekel zunajobravnavni senat Okrožnega sodišča v Celju, o njegovi odločitvi pa bo Poplaz v prihodnjih dneh obveščen po pošti.

Na tokratni obravnavi bi sodišče moralo zaslišati tudi policista Marka Jelena, ki je pregledal videoposnetek in določil čas posnetkov videokamer na Vegradovi upravni stavbi. Ker pa je Jelen na dopustu do konca avgusta, je bila obravnava prestavljena na 21. september.