Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Krklec, ki na predobravnavnem naroku krivde ni priznal, ni bil pripravljen odgovarjati na vprašanja tožilstva in sodišča, odgovoril pa je na vprašanja svojega zagovornika po uradni dolžnosti Marka Meznariča.

Dejal je, da sta pomočnika sodnega izvršitelja na njegov dom v naselju Škofija v občini Šmarje pri Jelšah prišla 24. februarja okrog 17.30, saj sta želela rubiti osebno vozilo. Krklec jim je odgovoril, da tega ne moreta storiti, saj je bila za 25. februar razpisana javna dražba. S pomočnikom je izmenjal nekaj glasnih besed, potem pa je ta Krkleca v oči poškropil z razpršilcem. Takrat se je po besedah obtoženega v njem nekaj premaknilo in je s pištolo najprej ustrelil v zrak, ker je mislil, da se bo tako pomočnik ustrašil, a ga je ta napadel. Krklec ga je ustrelil, potem pa je ustrelil tudi pomočnico.

Na kraju dogodka je bila tudi Krklečeva soproga, ki ji je naročil, naj pokliče policijo in reševalce. Na vprašanje Meznariča, ali je ta dan kaj spil, je priznal, da je spil več kot liter alkohola.

Na sodišču je pričala tudi Krklečeva soproga, ki je med preiskavo dejala, da ni vedela, da bi mož imel strelno orožje v hiši. Prav tako ni vedela, koliko alkohola je spil na dan umora. Zatrdila je, da je bila ona lastnica omenjenega osebnega avtomobila.

"Agresivnost normalen način komunikacije"

Krklec je tudi povedal, da zase meni, da je zabaven in dober človek, ki je vedno dobre volje. Temu mnenju pa je med preiskavo oporekal sodni izvedenec psihiatrične stroke, ki meni, da je Krklec samovšečen in narcisoiden moški, agresivnost pa je njegov normalni način komunikacije z ljudmi.

Soprog umrle pomočnice, ki je pomočnika pripeljal pred Krklečevo hišo, je povedal, da sam ni šel pred hišo, temveč je ostal na cesti pri avtomobilu. Ko je slišal poke, je prišel pred hišo in poskušal pomagati svoji soprogi, ki je ležala na tleh. Opazil je, da sta bila oba ustreljena v glavo.

Sojenje se bo nadaljevalo 23. novembra

Tožilka Maja Lajh Krklecu očita umora, ki ju je storil iz maščevalnosti in nizkotnih nagibov. Za vsako od dejanj mu grozi najmanj 15 let zapora. So pa v preiskavi ugotovili, da je bil Krklec v času dejanj v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Sojenje se bo nadaljevalo 23. novembra z zaslišanjem prič.