Nasilni dogodek preiskuje policija. (Fotografija je simbolična.) Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Nasilni dogodek preiskuje policija. (Fotografija je simbolična.) Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

Incident na dolenjski osnovni šoli se je zgodil v četrtek okoli 14. ure. Na policiji so pojasnili, da je po prvih opravljenih pogovorih in ugotovitvah v prostore šole vstopil 48-letnik in fizično napadel in večkrat udaril enega izmed učencev.

Pretepanje je poskušala preprečiti zaposlena na šoli, po posredovanju tudi drugih zaposlenih je moški učenca nehal tepsti.

Kot je poročala TV Slovenija, naj bi pred koncem pouka eden od sedmošolcev poklical domov, da ga romski sošolec nadleguje. "Starša sta šla v šolo mimo vseh do razreda in v razred, poklicala najprej ven svojega sina, potem še romskega otroka in takrat se je začelo fizično obračunavanje," je za TV Slovenija povedal ravnatelj OŠ Šentjernej Aljoša Šip. "V preteklosti nismo obravnavali težjih konfliktov med tema dvema dečkoma," je dodal. Več pa ni želel povedati, ker morajo najprej raziskati, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Župan Šentjerneja Jože Simončič je dejal, da je dogodek resno opozorilo. "Podrobnosti mi še niso znane. Vsekakor pa lahko opozorim, da je šlo očitno za dejanje očeta, ki je bil zelo zaskrbljen za varnost svojega otroka," je dejal za TV Slovenija. Skrb vzbujajoče je tudi to, kot pravi župan, ker so se spori iz širšega okolja z romskim prebivalstvom začeli širiti v tako občutljivo okolje, kot je šola.

Policisti trenutno še vedno zbirajo obvestila in ugotavljajo vse okoliščine. Opravili bodo tudi pogovore s predstavniki šole, otroki in starši, da bi zadeve razjasnili. Na podlagi ugotovitev bodo zoper 48-letnika ustrezno ukrepali.

Oče učenca obračunal z drugim učencem