Galetova je pridržana na Primorskem, o soglasju za pripor pa bo odločalo koprsko višje sodišče. Foto: MMC RTV SLO
Galetova je pridržana na Primorskem, o soglasju za pripor pa bo odločalo koprsko višje sodišče. Foto: MMC RTV SLO
Odvetnica prejemala podkupnino?

Suzaana Gale naj bi kot stečajna upraviteljica izsiljevala koprskega podjetnika in od njega zahtevala denar, da bi priredila bilance, če tega ne bi storil, pa naj bi mu grozila z ovadbo, poročajo mediji. Galetovi naj bi pri tem pomagal posrednik, ki je prav tako v priporu.

Odvetnik Galetove Milan Krstič je prepričan, da kaznivega dejanja ni bilo. Galetova naj bi, po njegovih besedah, med pregledovanjem dokumentov ugotovila, da je koprski podjetnik družbo oškodoval za več 10 tisoč evrov, zato ga je prek posrednika pozvala, naj denar vrne, sicer bo zoper njega sprožila kazenski postopek.

Podjetnik naj bi ji denar (šlo naj bi za 20 tisoč evrov) v petek prinesel v njeno pisarno v Ljubljano. V času petkovega dogovorjenega srečanja so v pisarno vdrli policisti, Galetovo obtožili, da je prejela podkupnino, in jo odpeljali na zaslišanje.

O preiskavi je bila obveščena tudi odvetniška zbornica. Predsednik zbornice Miha Kozinc je dejal, da je bil pri preiskavi pisarne Galetove prisoten tudi predstavnik zbornice. Za pridržanje odvetnice sicer soglasje višjega sodišča ni bilo potrebno, ker Galetova ni osumljena dejanj v zvezi z opravljanjem odvetniške dejavnosti. O soglasju za pripor bo višje koprsko sodišče odločilo danes.

A. K. K.

Odvetnica prejemala podkupnino?