Lastniki Orto bara so prepričani, da je njihov lokal poznan kot liberalen lokal. Foto: EPA
Lastniki Orto bara so prepričani, da je njihov lokal poznan kot liberalen lokal. Foto: EPA

V podjetju Kir, ki je lastnik bara, so prepričani, da sekcija ŠKUC LL izrablja smrt mladeniča pred Globalom in razpoloženje javnosti za samopromocijo, v smislu nasprotovanja tovrstnim lokalom nasploh in neprimernim varnostnim službam. Po njihovem mnenju jim daje prav tudi to, da so javnost z dogodkom seznanili šele potem, ko je bil znan odziv na tragičen dogodek pred Globalom.

Pojasnili so, da varnostnik deklet ni opazil med poljubljanjem, ampak med ležanjem na biljardni mizi in eksplicitnim ljubljenjem. Po njihovih besedah ju je opozoril, naj vstaneta in prenehata z intimnostmi, ker je to javni prostor.

"Glede na njune izjave, da onidve lahko počneta, kar hočeta, in na provkacije v smislu varnostnikove diskriminacije in homofobije, jima je samo mirno odgovoril, da, če mislita še naprej ležati na mizi, naj zapustita lokal. Dekleti sta odšli ven in zahtevali odgovorno osebo. Prišel je eden izmed lastnikov in jima razložil, da v Orto baru veljajo za vse enaka pravila obnašanja, ki pa morajo biti v skladu z zakonom o varstvu javnega reda in miru," pravijo v Orto baru.

Svojo izjavo je Orto bar posredoval tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in varuhinji človekovih pravic Zdenki Čebašek Travnik.