V nesreči so bila udeležena tri vozila, dve policiski na nujni vožnji in eno civilno. Foto: MMC RTV SLO
V nesreči so bila udeležena tri vozila, dve policiski na nujni vožnji in eno civilno. Foto: MMC RTV SLO

Nesreča se je zgodila okoli 11. ure dopoldne, in sicer pod mostom pri Budiču na Čatežu ob Savi. Policisti so se na nujno pot podali po tem, ko so dobili sporočilo, da se na avtocesti Obrežje-Ljubljana v smeri Čateža avtomobil vozi po napačni strani.

Policijski vozili istočasno pripeljali v križišče
Kot so sporočili iz Policijske uprave Krško, sta obe policijski vozili z modrimi lučmi istočasno in iz različnih smeri zapeljali v križišče na Čatežu ob Savi, kjer sta trčili. Eno izmed vozil se je pri tem odbilo v pred rdečo lučjo semaforja pravilno ustavljeni osebni avtomobil celjske registracije. V tem so se lažje poškodovali 59-letni voznik in 55-letna sopotnica ter 83-letna sopotnica na zadnjem sedežu, vseh pet policistov v policijskih vozilih pa je dobilo lažje poškodbe.

Vse poškodovane so prepeljali v brežiško bolnišnico, kjer je 83-letnica ostala na zdravljenju, na opazovanju pa so ostali tudi 26-letni voznik enega izmed službenih vozil policije z obema sopotnikoma, 27-letnim policistom in 27-letno policistko, 36-letnega voznika drugega policijskega vozila in njegovega 36-letnega sopotnika pa so po oskrbi odpustili v domačo nego.

Obveščeno tudi vrhovno državno tožilstvo
Kot so še razložili na novinarski konferenci, so o dogodku obvestili predstojnike policijskih enot, preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca. Ko so ugotovili, da je eden izmed udeležencev huje poškodovan, za povzročitev nesreče pa naj bi bili odgovorni policisti, je bil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz
malomarnosti o primeru obveščen tudi posebni oddelek vrhovnega državnega tožilstva.

Z zbiranjem obvestil in pregledom posnetkov nadzornih kamer na avtocesti so policisti ugotovili, da je v nedeljo v ravno enakem času iz Obrežja proti Čatežu resnično eno vozilo peljalo v nasprotno smer, vendar voznice ali voznika črne škode octavie še niso izsledili.