Osumljenca izpustili iz zapora. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Osumljenca izpustili iz zapora. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Pokojni 48-letnik se je v petek zvečer v Trebnjem pripeljal do poslovnega prostora, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerica, do katere je imel veljavno sodno prepoved približevanja zaradi nasilnih dejanj. Med soočenjem ga je tam zaposleni 49-letnik z ostrim predmetom tako poškodoval, da je na kraju umrl.

Policisti so 49-letnega osumljenca pridržali in ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja v soboto privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu. Po zaslišanju zanj pripor ni bil odrejen, tako da mu je bilo v soboto popoldne prekinjeno tudi policijsko pridržanje, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. Drugih novih dejstev in okoliščin o primeru zaradi interesa preiskave javnosti ne morejo posredovati, so še navedli.

Po poročanju Dnevnika in Slovenskih novic naj bi se k nasilju v trgovini prvi zatekel 48-letnik. 49-letnik, ki naj bi bil zasebno blizu nekdanji partnerici umrlega in mu je umrli predtem tudi že grozil, pa naj bi v sporu 48-letnika porezal, da je umrl na kraju. V trgovini naj bi bila v tem času tudi nekdanja partnerica umrlega, ki so ga sicer policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in zaradi groženj.