Nož je 77-letnik pustil na kraju dejanja in se takoj po tem odpeljal z avtomobilom. Po približno 500 metrih vožnje je iz neznanega vzroka zapeljal s ceste in čelno trčil v drevo. Foto: Bobo
Nož je 77-letnik pustil na kraju dejanja in se takoj po tem odpeljal z avtomobilom. Po približno 500 metrih vožnje je iz neznanega vzroka zapeljal s ceste in čelno trčil v drevo. Foto: Bobo

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so jih v torek malo pred šesto uro zjutraj svojci obvestili, da so v stanovanjski hiši v Zlogoni gori pri Oplotnici našli mrtvo žensko. Policijska patrulja iz Slovenske Bistrice je med vožnjo na kraj dejanja, malo pred prihodom do stanovanjske hiše, opazila prazen osebni avtomobil, ki je bil poškodovan v trčenju.

Ob prihodu na mesto tragedije sta policista ugotovila, da 76-letna ženska v spalnici ni več kazala znakov življenja, tako da je zdravnik nujne medicinske pomoči lahko le še potrdil njeno smrt. Ekipa nujne medicinske pomoči je na kraju oskrbela tudi 77-letnega moškega, moža pokojne, za katerega so policisti ugotovili, da je povzročil že omenjeno prometno nesrečo in so ga izsledili v neposredni bližini hiše.

Zaradi hujših poškodb so ga z rešilnim avtomobilom odpeljali v mariborsko bolnišnico, kjer ostaja na zdravljenju.

Sorodna novica Nasilna smrt ženske v Slovenski Bistrici: dejanja osumljen njen 77-letni mož

Osumljenec že obravnavan zaradi nasilja

V dosedanji kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je moški nekaj po peti uri zjutraj z nožem zabodel svojo partnerko, najverjetneje medtem ko je spala. Nož je pustil na kraju dejanja in se takoj po dejanju odpeljal z avtomobilom, po približno 500 metrih vožnje pa iz neznanega vzroka zapeljal s ceste in čelno trčil v drevo. Kljub poškodbam se je peš vrnil do hiše, kjer so ga prijeli policisti.

Kraj dejanja sta si ogledala mariborski dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec, pri čemer je sodnik za umrlo žensko odredil sodno obdukcijo, ogled kraja kaznivega dejanja pa je pozneje prepustil policiji. Ta je doslej z zbiranjem obvestil ugotovila, da sta se zakonca zaradi nesoglasij pred približno petimi leti razšla in zaživela ločeno.

Policija je morala v preteklosti že večkrat posredovati zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, dvakrat pa so zoper osumljenca že vložili kazenski ovadbi, prvič zaradi nasilja v družini, drugič pa zaradi lažje telesne poškodbe. V obeh primerih so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, a je veljavnost zadnjega potekla leta 2013.

Osumljeni se je sicer le teden dni pred dogodkom vrnil k ženski, policija pa z nadaljevanjem preiskave še vedno preverja okoliščine in nagib za storjeno dejanje. Moškemu za kaznivo dejanje umora grozi najmanj 15 let zapora.